Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları Avrupa’da toplatılıyor

AB, Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi üretilen bazı kolonyalarını yasaklı madde içerdiği gerekçesiyle toplatma kararı aldı.

KRONOS 16 Eylül 2024 GÜNDEM

Avrupa Birliği (AB), Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi üretilen bazı kolonyalarını yasaklı madde içerdiği gerekçesiyle toplatma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, kararın eski ürünlere yönelik olduğu ve markanın haksız yere karalandığı belirtildi.

Kararın gerekçesi, bu ürünlerde kullanılan BMHCA adlı maddenin hamileler ve bebekler için risk oluşturduğu iddiası.

Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı bilgilere göre, Mart 2022 öncesi üretilen bazı Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları, BMHCA (2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde) maddesi içerdiği gerekçesiyle toplatılıyor. Bu madde, Avrupa Birliği kozmetik düzenlemelerine göre üreme sistemine zarar verebileceği ve cilt hassasiyetine yol açabileceği için yasaklılar listesine alındı. AB yetkilileri, bu kararın ardından ilgili ürünlerin hızla raflardan çekilmesini talep etti.

Toplatma kararı, Eyüp Sabri Tuncer’in birçok popüler kolonya ve kozmetik ürününü etkiliyor. Bodrum Mandalinası, Klasik Limon ve Tütün gibi geniş çapta sevilen ürünlerin yanı sıra Love Kisses ve Wild Beauty gibi özel seriler de geri çağrılanlar arasında yer alıyor.

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yasaklı maddenin 2022’ye kadar dünya genelinde serbestçe kullanıldığını belirtti. Tuncer, “O dönemde bu hammadde uluslararası standartlara uygundu, bugün yasaklanması, geçmişteki üretimleri karalamamalı” dedi. Ayrıca, şirketin Avrupa Birliği kozmetik yönetmeliklerine her zaman uyduğunu ve 2022 sonrası üretilen ürünlerde bu maddenin kullanılmadığını belirtti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com