FBI’dan Erden Timur’a ‘Eric Adams’a rüşvet’ sorgusu

Eski Galatasaray yöneticisi, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da New York Belediye Başkanı Eric Adams'a rüşvet soruşturması kapsamında FBI tarafından sorgulandı.

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

ABD’de New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türk bürokrat ve iş insanlarından rüşvet ve yasa dışı bağış aldığı iddialarına ilişkin tartışmalar sürerken, eski Galatasaray yöneticisi, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da FBI tarafından soruşturma kapsamında sorgulandı.

Eric Adams’ın yabancı uyruklu kişilerden 25 bin doları aşkın yasadışı bağış aldığı iddia ediliyor. ABD’de vatandaş olmadan, dolayısıyla oy kullanma hakkına sahip olmadan bir siyasi kampanyaya doğrudan veya dolaylı yoldan bağış yapılamıyor.

Adams’ın yasadışı bağışların yanısıra ‘hediye yağmuruna’ tutulduğu öne sürülüyor. Türk Hava Yolları’ndan (THY) business class uçak biletleri, lüks otellerde konaklama, İstanbul’da yat turları, lüks restoran ve eğlence mekanlarında ağırlanmak gibi suçlamalar bulunuyor.


Gazeteci Mehmet Sümer’in aktardığına göre FBI, Brooklyn’de inşaat yatırımı olan Erden Timur’a New York’a iner inmez Adams’la ilgili sorular sordu. Timur kendisine Adams’ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu, kendisinin de bağış yapmadığını söylediğini anlattı.

Timur, kendisine gözaltı işleminin uygulanmadığını sadece bilgisinin alındığını açıkladı. Timur herhangi bir yasal işlem olmadan havalimanından çıktığını söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com