Forbes en zenginleri sıraladı: Geçen yılın birincisi sonuncu

Forbes dergisi, 2024 yılının en zenginleri listesini güncelledi. 2023 yılında 5,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu, ilk 5 listesine son sıradan girebildi.

KRONOS 09 Ağustos 2024 EKONOMİ

Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama ağırlıklı konulara ağırlık veren Amerikan iş dünyasının dergisi Forbes, her yıl merakla beklenen “En Zenginler” listesini güncelledi.

Güncellenen raporda, 2023 yılını 5.3 milyar dolarlık servetiyle zirvede tamamlayan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun servetinde yaşanan düşüş dikkat çekerken, 2023’ün lider ismi bu yıl Türkiye’nin en zengin 5 insanı sıralamasına son sıradan dahil olabildi.

ZİRVEDEKİ İSİMLER ŞAŞIRTMADI
Dünyanın en zengin 500 insanı arasına bu yıl bir Türk iş insanı girme başarısı gösteremezken, zirvede Murat Ülker’in yer alması iş çevresinde herhangi bir sürpriz yaratmadı. İşte son verilerle birlikte Türkiye’nin en zengin 5 ismi ve servetleri…

Listenin 5. sırasında, 2023 yılının lideri olan İbrahim Erdemoğlu yer aldı.


Özellikle Borsa İstanbul yatırımcısının gözde şirketlerinden olan ve hisselerinin yüzde 49’u halka arz edilmiş SASA Polyester’ın sahibi Erdemoğlu, şirketin borsada yaşadığı düşüşlerin ardından servetinde de büyük kayıp yaşamıştı. 5.3 milyar dolarlık zirve noktasından sert şekilde gerileyen milyarder isim, bugünlerde 2.9 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 5. ismi konumunda.

KOÇ AİLESİNİN 2 İSMİ BİR HAFTADA 226 MİLYON DOLAR KAYBETTİ
Listenin 4. sırasında ise Koç ailesi mensubu Semahat Sevim Arsel yer aldı. Arsel, bir başka Koç Grubu mensubu İpek Kıraç ile birlikte son bir hafta içerisinde kişi başı 110 milyon doların üzerinde kayıp yaşayarak listenin 3. ve 4. sırasına gerilediler.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İNSANI YENİDEN MURAT ÜLKER OLDU
Türkiye’nin milyarderleri listesinin ikinci sırasında ise 63 yaşındaki iş insanı Şaban Cemil Kazancı yer aldı. Kazancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan isim, son haftalarda iş dünyasında yaşanan büyük kayıplardan nispeten ucuz kurtularak servetini korudu.

Türkiye’nin en zengin ismi ise, geçmiş yıllarda birçok kez zirveye yerleşen Murat Ülker oldu. Ülker, aynı zamanda sahip olduğu 5.4 milyar dolarlık servetle dünyanın en zengin 563. insanı oldu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com