Gri pasaportla insan kaçakçılığını ortaya çıkaran konsolos meslekten atıldı

AKP'li belediyenin gri pasaportla Almanya'ya insan kaçakçılığı yaptığı skandalını ortaya çıkaran dönemin Hannover Muavin Konsolosu Mehmet Fidan memuriyetten çıkarılma cezası aldı.

KRONOS 28 Temmuz 2024 GÜNDEM

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin gri pasaportla Almanya’ya insan kaçakçılığı yaptığı skandalını ortaya çıkaran dönemin Hannover Muavin Konsolosu Mehmet Fidan memuriyetten atıldı. Fidan emekli olduktan yedi ay sonra memuriyetten çıkarılma cezası aldı.

Mehmet Fidan, ortaya çıkardığı skandal nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından cezalandırıldığını belirterek, Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Fidan, başvurusunda devletin köklü organlarının ve kurumlarının çürümüş ve kokuşmuş olduğuna dikkat çekti.

Malatya’da AKP’li Yeşilyurt Belediyesi ile bir dernek arasındaki protokol kapsamında hizmet pasaportu düzenlenerek yurt dışına giden 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin gri pasaportlarla insan kaçakçılığı yaptığının ortaya çıkması tepkilere neden olmuştu. Bu pasaportlar, genellikle resmi görevliler ve diplomatik misyonlar için kullanılıyor. Ancak belediye tarafından bu pasaportlar Almanya’ya kaçırılmak istenen kişilere verilmişti.

BELEDİYE BAŞKANINA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMİŞTİ

Mülkiyet Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları Bekir K., Şahin Ö. ve Temizlik İşleri Müdürü İsa Y. hakkında soruşturma izni verilmesine karar vermiş, ancak bu karar itiraz edilmişti. İtirazı değerlendiren Danıştay 1. Dairesi, kişiler hakkında soruşturma izninin verilmesi kararını iptal etmişti.

Skandalı ortaya çıkardığı için cezalandırıldığını söyleyen Mehmet Fidan, yaşadığı haksızlığın giderilmesi ve adaletin tecelli etmesi için dava açtı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com