Hacı adaylarını taşıyan otobüs devrildi: 28 ölü, 23 yaralı

İran'da, Pakistanlı hacı adaylarını taşıyan bir otobüs devrildi; 28 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Kazanın Yezd eyaletinde fren arızası nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Kazada 11 kadın ve 17 erkek yaşamını yitirdi.

KRONOS 21 Ağustos 2024 DÜNYA

Irak’taki Erbain törenlerine katılmak için yola çıkan Pakistanlı hacı adaylarının bulunduğu otobüsün İran’da devrilmesi sonucu 28 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

İran devlet medyasına göre, polis soruşturması, kazanın İran’ın Yezd eyaletinde meydana geldiğini ve arızalı bir fren sisteminin sebep olduğunu ortaya koydu.

YEDİ YARALININ DURUMU AĞIR
Eyalet Kriz Yönetimi Müdürü, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 23 yolcunun daha yaralandığını, bunlardan yedisinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Pakistan’ın Dawn News gazetesine göre, kaza anında otobüste Larkana, Ghotki ve Sindh eyaletlerinden gelen toplam 53 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Kriz Yönetimi Müdürü Ali Malekzadeh, kazada hayatını kaybedenler arasında 11 kadın ve 17 erkeğin yer aldığını açıkladı.

SEBEP: YÜKSEK HIZ VE TEKNİK SORUN
Otobüsün, “sürücünün araç kontrolünü kaybetmesi, yola yabancı olması, yüksek hız ve teknik sorunlar” nedeniyle yoldan çıktığı ve alev aldığı bildirildi.


Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ülkelerine getirilmesi ve yaralılara yardım sağlanması için Dışişleri Bakanlığı’nı görevlendirdiğini açıkladı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com