‘Hakan Fidan’ı kaçıracaklardı’ iddiası da çöktü: Tüm sanıklar beraat etti

15 Temmuz'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kaçırmaya çalışmakla suçlanan askerlerin yargılandığı davada eylemin hazırlık aşamasında kaldığı, icra aşamasına geçilmediği ve suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat verildi.

KRONOS 27 Haziran 2024 GÜNDEM

15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılmak istendiği ve kamu malına zarar verildiği suçlamasıyla açılan davada karar çıktı.

Mahkeme Başkanı, kamu malına zarar vermekle suçlanan sanıklar hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildiğini, Hakan Fidan’ı kaçırmaya çalışmakla suçlanan sanıkları hakkında ise suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın akatardığına göre duruşmada şunlar yaşandı:

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıklardan bazıları şunları söyledi:

İlkay Ateş: “Bana işkence yapan herkesi affettim, hakkımı da helal etttim; ama hakim ve savcılar bundan muaf.”

Murat Bolat: “Savcıyı hep telefonla oynarken gördüm. Ancak tanık olarak bulunabileceğim bu davada sanık yapıldım. Katılanın dilekçesine adımın sehven yazıldığını düşünüyorum.”

Rafet Kalaycı: “Vereceğiniz kararla 17. Ağır Ceza Mahkemesi ve Başkanı Oğuz Dik’le farkınız var mı; onu göreceğiz.”

Ünsal Coşkun: “Ortada bir suç yokken son söz söylemek abes.”

Özcan Karacan: “3 yıldır birlikteyiz. Sizlere güzel birkaç şey söylemek isterdim; ama içimden gelmiyor. Vereceğiniz karar beni hiç ilgilendirmiyor. Hoşçakalın.”

Duruşmaya 1 saat ara verildikten sonra hükmü açıklayan Mahkeme Başkanı, kamu malına zarar vermekle suçlanan Ümit Alpar, Rafet Kalaycı, İlkay Ateş ve Murat Karakaş hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildiğini bildirdi. Başkan, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmakla suçlanan Murat Bolat, İlkay Ateş, Ünsal Coşkun, Özcan Karacan, Rafet Kalaycı, Ömer Kızılova, Zafer Dolu, Rıza Akıncı, Ali Ercan ve Cebrail Sert hakkında da eylemin hazırlık aşamasında kalması ve icra aşamasına geçilmediğinden suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerinin kararlaştırıldığını söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com