“Hüda-Par da Bahçeli’ye ‘bizim için yok hükmündedir’ derse ne olacak?”

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan: "Yarın öbür gün MHP liderinin bir demecinden sonra Hüda Par da bu sözler bizim için yok hükmündedir derse ne olacak? Bahçeli’ye şunu söylemek isterim. Eski siyaset anlayışı bitti. O sözler yok hükmündedir diyerek hiçbir şey olmamış gibi davranmayı millet yemiyor!"

KRONOS 20 Eylül 2024 GÜNDEM

İktidarın istediği yeni anayasa tartışmaları, 4. madde polemiği üzerinden alevlenmiş durumda. Cumhur İttifakı’nın Hizbullah’a yakın ortağı Hüda-Par’ın Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğini ortaya koyan maddenin kaldırılmasını istemesi tepkilere neden oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, ortağı Hüda-Par’ın bu talebine “Yok hükmündedir” şeklinde yanıt aldı.

Şimdi Hüda-Par cephesinden gelecek yanıt merakla beklenirken, Halk TV yazarı Mehmet Tezkan sordu: “Yarın öbür gün MHP liderinin bir demecinden sonra Hüda Par da bu sözler bizim için yok hükmündedir derse ne olacak?”

Mehmet Tezkan’ın yazısı şöyle:

“Yok hükmünde saymak önemli yaptırımsa, Anayasa Mahkemesi de Can Atalay için TBMM’de milletvekilliğini düşürülmesini yasa dışı buldu yok hükmünde saydı…

TBMM gereğini yaptı mı?

Yok hükmünde kararını dikkate aldı mı?

MHP ağzını açmadı. Bahçeli sesini çıkarmadı… Buna ne yanıt verecek?

Yok hükmünde kavramının içini boşalttılar demem boşuna değil. İçini boşalttıkları bir başka kavram daha var.; ‘kabul edilemez’

Kabul edilemez denince mesele bitiyor…

Hüda Par’ın ilk üç maddenin değirilmesini istemesi kabul edilemez denilince…

Hüda Par’ın bu tavrı yok hükmündedir ilan edilince…

Eee, sonuç?

‘HÜDA-PAR İTTİFAK ÜYESİ OLMAYI SÜRDÜRECEK Mİ?’

Hüda Par ile kurdukları koalisyon devam edecek mi? Hüda Par Cumhur İttifakı’nın üyesi olmayı sürdürecek m? Yok hükmünde sayılan partinin genel başkanı ile MHP Genel Başkanı aynı kürsüye çıkacak mı?

Bahçeli yine Yapıcıoğlu’nun elini havaya kaldırarak birliktelik mesajı verecek mi?

Yoksa aynı tas aynı hamam devam mı edecek?

Yarın öbür gün MHP liderinin bir demecinden sonra Hüda Par da bu sözler bizim için yok hükmündedir derse ne olacak?

Bahçeli’ye şunu söylemek isterim. Eski siyaset anlayışı bitti… İçi boş sözlere, milletin gazını almaya yönelik laflara milletin karnımız tok. Kimse hamaset dolu nutuklara kanmıyor, aldanmıyor.

O sözler yok hükmündedir diyerek hiçbir şey olmamış gibi davranmayı millet yemiyor!..

Millet yutmuyor!..”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com