Hürriyet, Antalya ve İzmir şubelerini de kapattı

Hürriyet Gazetecilik, KAP'a yaptığı bildirimde, daha önce faaliyetlerine son verdiği Antalya ve İzmir’deki şubelerinin kapatıldığını duyurdu. 2022 yılında basım faaliyetlerinin sona erdirildiği İzmir'deki şubede çok sayıda çalışanın iş akdi feshedilmişti.

KRONOS 08 Temmuz 2024 MEDYA

Demirören Holding bünyesindeki Hürriyet Gazetesi Antalya ve İzmir’deki şubelerinin kapatıldığını duyurdu. Yönetim Kurulu, “Kaynakların daha etkin kullanılması” ve “Verimliliğin arttırılması” amacıyla bu kararı aldığını belirtti. 22 Mayıs’ta da Kanal D, CNN Türk ve birçok medya kanalı ve gazetenin de sahibi olan Demirören Holding, yayın grubuna ait bazı binaları Ziraat Bankasına devretmişti.

Antalya ve İzmir’deki şubelerin kapatılmasına dair şirketten KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yönetim Kurulumuz, şirketimizin uzun vadeli iş planları çerçevesinde, kaynakların daha etkin kullanılması ve verimliliğin artırılması amacıyla, Kurulumuzun 31.10.2022 tarihli 2022/20 sayılı Kararı ile halihazırda faaliyetleri durdurulmuş olan ‘Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi – Antalya DPC Şubesi’ ünvanlı ve Yenigöl Mahallesi, Serik Caddesi, N80, Muratpaşa/Antalya adresinde bulunan şubesinin ve Kurulumuzun 14.12.2022 tarihli 2022/23 sayılı Kararı ile halihazırda faaliyetleri durdurulmuş olan ‘Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi – İzmir DPC Şubesi’ ünvanlı ve Fatih Mahallesi, Ege Caddesi, N36, Gaziemir/İzmir adresinde bulunan şubesinin, görülen lüzum üzerine kapatılmasına karar vermiştir.”

HÜRRİYET’E AİT BİNALAR ZİRAAT BANKASINA DEVREDİLDİ
Hürriyet, Kanal D, CNN Türk ve birçok medya kanalı ve gazetenin de sahibi olan Demirören Holding, 22 Mayıs 2024 tarihinde yayın grubuna ait bazı binaları Ziraat Bankasına devretti.

2018 yılında Doğan Holdingden 916 milyon dolara satın alınan Hürriyet, Kanal D, CNN Türk ve birçok medya kanalı ve gazete için Ziraat Bankasından 895 milyon dolarlık kredi çeken Demirören Holding, bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitler için yayın grubuna ait çok sayıda gayrimenkul ve taşınmazı Ziraat Bankasına devretti.

2018 yılında Doğan Holdinge ait çok sayıda gazete ve televizyon kanalını satın alan Demirören Holding, bu satın alma için ödediği bedelin tamamına yakınını Ziraat Bankasından temin ettiği kredi ile karşılamıştı.

ÖDEME YAPMADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Aradan geçen süreçte uzun yıllar boyunca Ziraat Bankasına hiçbir ödeme yapmadığı belirtilen Demirören Holding, kamuoyunda tartışmalara neden olurken geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalarda taksitlerin anlaşılan şekilde ödendiği belirtildi.

Yıllık 70 milyon dolar olan taksit ödemeleri için Taksim’in merkezi İstiklal Caddesi’nde bulunan Demirören AVM’yi Denizbank’a satan şirketler grubu, geçtiğimiz yıllarda KAP’a yaptığı açıklamada, İstanbul Esenyurt ilçesindeki 61.5 dönüm yüz ölçümüne sahip matbaa tesisi arsasını 816.6 milyon liraya insansız hava aracı üreticisi Baykar’a sattığını duyurmuştu.


1 MİLYAR 287 MİLYON 922 BİN TL’LİK SATIŞ
Son olarak Demirören Holding, Ziraat Bankasına olan kredi borcunun 70 milyon dolarlık bu yılki ödemesinin bir kısmını karşılamak için Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesinde bulunan gayrimenkullerin bir kısmını 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında bankaya sattı. KAP’a bildirilen açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, şirketimiz portföyünde yer alan; İzmir ili, Gaziemir ilçesi, Atıfbey Mah, 11408 Ada ve 1 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, İzmir ili, Konak ilçesi, Umurbey Mah, 1447 Ada ve 10 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Yenigöl Mah, 12558 Ada ve 4 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Trabzon ili, Arsin ilçesi, Nuroğlu Mah, 1149 Ada ve 12 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi’ne toplam 1.287.922.000,00 TL (Bir milyar iki yüz seksen yedi milyon dokuz yüz yirmi iki bin Türk Lirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 22.05.2024 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com