İddia: İsrail’in Lübnan’a kara harekatı birkaç gün içinde başlayacak

The Jerusalem Post, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne dayandırdığı haberinde, harekatın sadece Hizbullah'ın bulunduğu Güney Lübnan'la sınırlı olacağı belirtildi.

KRONOS 30 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail Savunma Kuvvetleri kaynakları, Lübnan’ın güneyine yönelik kara harekatının birkaç gün içinde başlayabileceğini söyledi.

The Jerusalem Post’tan Yonah Jeremy Bob’un haberine göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) kaynakları, söz konusu harekatın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

BirGün’ün aktardığı habere göre İsrail, kara harekatının şekli ve boyutu konusunda henüz kesin bir karar vermiş değil. Jaruselam Post, harekatın başlangıçta Güney Lübnan’la sınırlı olacağını belirtiyor.

IDF, Hizbullah’ın son iki haftadaki saldırılar karşısında beklenenden çok daha zayıf kaldığını değerlendiriyor. Ancak İsrail, ABD ve Batı’nın kaygılarına yanıt olarak Lübnan’da işgalci bir güç olarak görünmek istemiyor ve harekatı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının uygulanması çerçevesinde tanımlamaya çalışıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com