İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Sekiz uçağın var, israfın kitabını yazdın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma gezisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

KRONOS 29 Mayıs 2024 GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 16 Mayıs’ta 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için beraberindeki heyet ve gazetecilerle Roma’ya gitmesinin siyasetteki yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu’nun Roma gezisine isim vermeden, “Milletin cebinden basın mensuplarına Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha hassas davranmalı kamu malına özen göstermelidir” diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu, tv100’de gazeteci Candaş Tolga Işık’ın programında Erdoğan’a, “Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Sen sekiz uçak kullanıyorsun bu ülkede. İsrafın kitabını yazdılar” diye yanıt verdi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“ALMANYA CUMHURBAŞKANI BİR, SEN SEKİZ UÇAK KULLANIYORSUN”

Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya Cumhurbaşkanı bile bir uçak kullanıyor sen sekiz uçak kullanıyorsun bu ülkede. Dünyayı geziyorum. Yapılan atıl yatırımlar o yapılar… Saray vs. şimdi bunlara girmek istemiyorum. Ne büyük israf. İsrafın daniskasını saatlerce anlatırım.


İstanbul’umuzun en itibarlı spor organizasyonlarından birisini belki de birincisini kazandırmak adına attığımız adımı, bir günlüğüne ağırlıklı spor gazetecileri olmak üzere, imza anını yaşatmak ve onların daha iyi bunu anlatması için Roma’ya gittik, imzamızı attık geri döndük.

Biz israfı engellemeseydik onların başlatıp bir tanesini bile yürütemedikleri 10 metronun 10’unu da yapamazdık. İsrafı engellediğimiz için yaptık. Yani israfın kitabını yazdılar.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com