IndieWire seçti: Yılın en iyi 20 filmi

IndieWire'a göre 2024'ün en iyi filmleri...

KRONOS 17 Temmuz 2024 KÜLTÜR

IndieWire 2024 yılının ilk 7 ayında izleyiciyle buluşan en iyi filmleri açıkladı.

İşte yılın en iyi filmleri:

Rekabet (Challengers)

Başrollerinde Zendaya, Josh O’Connor ve Mile Faist’in yer aldığı “Challengers” filmi, tenis turnuvasında şampiyon olmak için yarışan üç tenis oyuncunun hikayesini konu alıyor

MaXXXine

1980’lerin Hollywood’unda, yetişkin film yıldızı ve hevesli oyuncu Maxine Minx sonunda büyük çıkışını yakalar ancak gizemli bir katil Hollywood’un yıldız adaylarını takip eder.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Başrolünde Anya Taylor-Joy’un yer aldığı Furiosa: Bir Mad Max Destanı filmi Cannes film Festivali’nde gösterildi.

Dünya çökerken, genç Furiosa Nice Annelerin Yeşil Diyarı’ndan kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus liderliğindeki büyük bir Motorcu Sürüsü’nün eline düşer. Çorak Topraklar’da ilerlerken, Ölümsüz Joe’nun başkanlık ettiği Kale’ye gelirler. İki diktatör egemenlik için savaşır.

I Saw the TV Glow

İki genç, bir televizyonda şovuna duydukları aşk nedeniyle yakınlaşır ancak program gizemli bir şekilde iptal edilir.

The Beast

Bertrand Bonello imzalı filmde, yakın gelecekte yapay zeka herkesin hayatını kontrol ediyor ve insan duyguları bir tehdit olarak algılanıyor.

The Breaking Ice

Anthony Chen’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 20’li yaşlarındaki üç genç yetişkinin gelişen ilişkisini konu alıyor.

Chicken for Linda

Sevgi dolu bir anne olan Paulette, kızı Linda’yı haksız yere cezalandırdıktan sonra kendini suçlu hisseder ve bunu telafi etmek için her şeyi yapar.

Do Not Expect Too Much from the End of the World

Çok çalışan ve az maaş alan bir yapım asistanı, bir iş yeri güvenliği videosunun oyuncu kadrosunu çekmek üzere Bükreş’i dolaşıyor.

Evil Does Not Exist

Takumi ve kızı Hana, Tokyo yakınlarındaki Mizubiki Köyü’nde yaşar. Bir gün köy sakinleri, Takumi’nin evinin yakınında, sakinlere doğaya rahat bir kaçış imkanı sunacak bir kamp alanı inşa etme planı yapar.

Femme

Femme, hayatını ve kariyerini mahveden, homofobik bir saldırının kurbanı olan Jules’un hikayesini konu ediyor.

Sometimes I Think About Dying

Ölmeyi düşünmeyi seven Fran, işe yeni gelen adamı güldürür ve bu da flört etmeye ve daha fazlasına yol açar. Artık önlerinde duran tek şey Fran’in kendisidir.

Stress Positions

Brooklyn’deki COVID-19 pandemisinin ilk aylarında, Bahlul (Qaher Harhash) adında bir Faslı Amerikalı genç adam, amcası Terry (John Early) ile karantinadayken kırık bacağından kurtulur.

Solo

Solo, iki imkansız aşkın hayal kırıklığıyla başa çıkmak zorunda kalan Simon’ın hikayesini konu ediyor. Simon iki imkansız aşkın hayal kırıklığıyla başa çıkmak zorundadır: Oliver’a olan tutkulu ama yıkıcı bir aşk ve 15 yıllık bir aradan sonra geri dönen annesi Claire ile mesafeli ve soğuk bir ilişki.

Pictures of Ghosts

Kleber Mendonça Filho’nun çocukluğunun geçtiği Recife’ye yazdığı sinematik aşk mektubu, şehir merkezinde sık sık gittiği birçok eski sinema evi ve ömür boyu süren sinema tutkusu.

Love Lies Bleeding

Münzevi spor salonu müdürü Lou, hayalinin peşinden gitmek için Las Vegas’a giden hırslı vücut geliştirmeci Jackie’ye derinden aşık olur. Ancak aşkları şiddeti tetikleyerek onları Lou’nun suç ailesi ağının derinliklerine çeker.

The Last Year of Darkness

Siçuan’ın başkentindeki gece hayatının enerjisini perdeye taşıyan Benjamin Mullinkosson’ın sürükleyici belgeseli, elektronik müziğin coşku dolu ritimleriyle hayat buluyor. Şehrin ötekilerine ve sürekli değişen bir kentte kuirlere sığınak olan meşhur gece kulübüne yazılmış bir aşk mektubu.

Last Summer

Kocası Pierre ve kızlarıyla birlikte yaşayan parlak bir avukat olan Anne’ın hikayesini konu ediyor. Anne, Pierre’in önceki evliliğinden olan oğlu Theo ile yavaş yavaş tutkulu bir ilişkiye girerek kariyerini ve aile hayatını tehlikeye atar.

Janet Planet

11 yaşındaki Lacy, 1991 yazını taşradaki evlerinde kendi hayal gücüne ve annesi Janet’in ilgisine hayran kalarak geçirir. Zamanla Janet farklı insanların hayatına girmesine izin verir ve Lacy bu süreçte giderek daha fazla fantezi dünyasına çekilir.

Inside the Yellow Cocoon Shell

Kız kardeşinin korkunç bir motosiklet kazasının ardından Thien, cenazeyi kırsaldaki memleketine götürmek zorunda kalır. 5 yaşındaki yeğeni Dao, kazadan mucizevi bir şekilde kurtulmuştur. Thien, yeğenini yıllardır görüşmediği ağabeyine teslim etmek için onu da yanına alarak yola koyulur.

The First Omen

Omen: İlk Kehanet, kendi inancını sorgulamasına neden olan bir karanlıkla karşı karşıya kalan bir kadının hikayesini konu ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com