İsrail, ateşkes için iki şart açıkladı

Lübnan Hizbullah'ına yönelik operasyonlarını sürdüren İsrail, ateşkes çağrılarına yanıt verdi.

KRONOS 30 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah, Litani Nehri’nin kuzeyine çekilerek silahsızlandırılmadıkça Lübnan’da bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini belirtti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Katz, aralarında Almanya, İngiltere, İtalya ve Kanada’nın da bulunduğu 25 ülkenin dışişleri bakanlarına mektup gönderdi.

Mektubunda Katz, “İsrail, Lübnan’da ateşkesi kabul etmeyecektir. İsrail’in ateşkesi kabul etmesinin tek yolu Hizbullah’ı Litani’nin kuzeyine taşımak ve silahsızlandırmaktır” ifadelerine yer verdi.

“Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Lübnan’a ilişkin tüm kararlarının tam olarak uygulanmasıyla ateşkesin sağlanabileceğini” ifade eden Katz, şunları kaydetti:


“Bu olmadığı sürece İsrail, vatandaşlarının güvenliğini ve kuzey sakinlerinin bölgelerine dönüşünü sağlamak için uygulamalarını sürdürecektir.”

Katz ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısında öldürülmesinin “Tel Aviv tarafından alınan en haklı ve önleyici tedbirlerden biri olduğunu” sözlerine ekledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com