İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah öldü

İsrail Savunma Kuvvetleri, Beyrut'ta Hizbullah karargahına düzenledikleri saldırıda örgütün lideri Nasrallah'ın ve beraberindeki yöneticilerin öldüğünü duyurdu.

KRONOS 28 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın dün Beyrut’ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. IDF açıklamasında Nasrallah’ın yanı sıra Hizbullah’ın Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki’nin de diğer komutanlarla birlikte öldürüldüğünü belirtildi.

Ordu, “Saldırı, Hizbullah’ın üst düzey yetkilileri karargâhlarında İsrail Devleti vatandaşlarına karşı terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.

IDF dün Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Lübnan kenti Dahiye’de Hizbullah ana karargâhına yönelik bir saldırı düzenlediklerini ve Hizbullah lideri Nasrallah’ın hedef alındığını açıklamıştı.

Saldırının ardından IDF yetkilileri, Nasrallah’ın ve beraberinde Ali Karaki gibi üst düzey yöneticilerinin karargahta oldukları ve düzenlenen saldırıdan sağ çıkmalarının mümkün olmadığını söylemişti.

Sosyal medyadan da yeni bir duyuru yapılarak “Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek” denildi.

Hizbullah kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmazken, Hizbullah’a yakın bir kaynak, Reuters’a, saldırı sonrası Hizbullah yöneticileriyle iletişimin koptuğunu açıkladı.


İran’dan henüz ölüp ölmediğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken dini lider Hamaney’in danışmanı İran Devlet Televizyonunda yaptığı açıklamada, “Direnişin güçlü liderleri ve kadroları vardır ve şehit olan her liderin yerine geçecek bir yedek lider olacaktır” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com