İsrail’den Lübnan’a kara saldırısı hazırlığı: Kuzeye iki tugay konuşlandırıldı

İsrail ordusu, Lübnan'a olası kara saldırısı öncesi yedek askerlerden oluşan iki tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldı.

KRONOS 25 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Lübnan Hizbullah’ı ile yaşanan çatışmalarda “yeni bir aşamaya girdiklerini” savunarak Lübnan’a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Gordin, Lübnan’a kara saldırısının canlandırıldığı dünkü tatbikatı takip etti.

Çatışmalarda “yeni bir aşamaya girdiklerini” söyleyen Gordin, 23 Eylül’de başlayan hava saldırılarıyla Lübnan Hizbullah’ına “önemli bir darbe” indirdiklerini ileri sürdü.

“KARA SALDIRISINA GÜÇLÜ ŞEKİLDE HAZIR OLMALI”

Gordin, bölgede “güvenlik durumunu değiştirmeleri gerektiğini” ve İsrail ordusunun Lübnan’a olası kara saldırısına “güçlü şekilde” hazır olması gerektiğini kaydetti.

İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana başta güney bölgeleri ve doğusu olmak üzere Lübnan’a yoğun hava saldırıları düzenliyor.


İKİ TUGAY KONUŞLANDIRILDI

İsrail ordusu, Lübnan’a olası kara saldırısı öncesi yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldı.

Ordudan yapılan açıklamada, durum değerlendirmesi sonucu yedek askerlerden oluşan 2 tugayın İsrail’in kuzeyinde “operasyonel görevler için” göreve çağırıldığı belirtildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com