İsrail’in Yaffa kentinde silahlı saldırı: 6 ölü, 9 yaralı

İran'ın Hizbullah suikastlarına ve Lübnan'daki kara harekatına misillemesine hazırlanan İsrail'in Yaffa kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Tramvay çıkışındaki olayda 6 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

KRONOS 01 Ekim 2024 DÜNYA

İran’ın Hizbullah’a yönelik İsrail saldırılarına karşı İsrail’e ‘misilleme’ düzenlediği sıralarda, İsrail’in Yaffa kentinde de silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını bildirdi. İki saldırganın, polis tarafından öldürüldüğü belirtildi. Saldırı, kentte bir tramvay durağında yaşandı.

TERÖR SALDIRISI
İsrail polisi, kentteki Kudüs Caddesi’nde meydana gelen olayı ‘terör saldırısı’ diye niteledi. Olay yerine çok sayıda sağlık görevlisinin gönderilmiş durumda.


İsrail’in Gazze Savaşı’nı taşıdığı Lübnan’da hava harekatının yanı sıra kara harekatına girişmesinin ardından ABD, İran’ın İsrail’e balistik füzelerle ‘çok yakında’ saldırmaya hazırlandığı uyarısında bulunmuştu. Bunun üzerine İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin İran’ın her türlü saldırısına hazırlıklı olduğunu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ile birlikte hazır durumda olduklarını duyurmuştu. Tel Aviv’de yaşayanlara da sığınaklara inme uyarısı yapılmıştı

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com