İstanbul’a gelen Lübnanlılar: Lübnan ordusu her yerde olursa geri döneriz

İsrail'in Güney Lübnan'a kara harekatı başlatmasının ardından Lübnanlılar ülkelerini terk etmeye başladı.

KRONOS 01 Ekim 2024 GÜNDEM

İsrail’in hava saldırılarını artırdığı ve kara saldırısının da gündemde olduğu Lübnan’da vatandaşlar ülkelerini terk etmeye başladı. Güvenlik nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus’un seferlerini iptal ettiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan vatandaşlar, seferlerine devam eden Ortadoğu Havayolları’nın İstanbul uçuşlarıyla Türkiye’ye geliyor.

İstanbul’a gelen Lübnanlılar, buradan da Avrupa’da bulunan yakınlarının yanına gidiyor.

“İNSANLAR DEHŞET İÇİNDE İZLİYOR”

İstanbul Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lübnanlı vatandaşlar, “Lübnan şu an çok kötü durumda. Son birkaç gündür Beyrut’ta çok sayıda patlama oluyor. İnsanlar dehşet içerisinde olup biteni izliyor. Ülkemiz için uluslararası yardıma ve dualara ihtiyacımız var” dedi.


“LÜBNAN ORDUSU HER YERDE OLUNCA GERİ DÖNERİZ”

Beyrut’a yaşanan olaylardan sonra İstanbul’a geldiğini söyleyen Lübnanlı gazeteci Lina jihaab, “Son yaşanan olaylardan sonra Beyrut’ta durum iyi değil. Herkesin bildiği gibi Lübnan’da birkaç güvenli bölge var. Ben orada yaşamama rağmen İstanbul’a gelmeyi tercih ettim. Burada birkaç gün kalıp olup biteni televizyondan takip edeceğim. İnşallah Lübnan ordusu ülkede her yerde olur, biz de geri döneriz. Biz de Lübnan’ın dünyadaki ülkeler gibi güvenli bir ülke olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com