İYİ Partili Ersagun Yücel vergi borçları yüzünden AKP’ye geçmiş

Gazeteci Barış Pehlivan: "Sahi, Yücel’in bu kadar kısa zamanda üç partide varlık göstermesinin sırrı neydi? Dahası, ne oldu da muhalefet cephesinden iktidar saflarına geçiş yaptı?"

KRONOS 30 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İYİ Parti’den istifa eden Ahmet Ersagun Yücel’in borçları nedeniyle AKP’ye transfer olduğunu iddia etti. Barış Pehlivan, Ahmet Ersagun Yücel’in on milyonlarca borcu olduğunu ve sadece Bodrum’da bulunan 41 dönümlük taşınmazının üzerinde 54 ayrı haciz kararı olduğunu belirtti. Gazeteci Mustafa Balbay, daha önce AKP’nin vekil transferi için 500 milyon liralık bir bütçe ayırdığını iddia etmişti.

Pehlivan, “AKP’ye geçen ‘muhalif’ vekilin borçları” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Sahi, Yücel’in bu kadar kısa zamanda üç partide varlık göstermesinin sırrı neydi?

Dahası, ne oldu da muhalefet cephesinden iktidar saflarına geçiş yaptı?

1- Çiçeği burnunda AKP milletvekili Yücel’in Bodrum Gökçe-bel’de toplamda 41 dönümlük taşınmazı var mı?

2- On milyonlarca borcu olan Yücel’in, sadece bu mülkünün üzerinde 54 ayrı haciz kararı bulunuyor mu?

3- Yücel’in borçlu olduğu yerler arasında SGK ve vergi daireleri de var mı? Kamuya olan borcu yaklaşık 5 milyon lira mı?

4- Tüm bu borçların ödenmesi için icra dairesinin emriyle kıymet takdir raporu hazırlandı mı? Bu işlemler için Ersagun Yücel’in mülklerinde, Bodrum 2. İcra Dairesi’ne yazılan talimatla 29 Nisan’da keşif yapıldı mı?


 

5- Yücel’in milletvekili maaşında da haciz kararı var mı?

6- Ahmet Ersagun Yücel, on milyonlarca borcunun tümünün ödenmesi ve icra dosyalarının kapatılması sözüyle mi iktidar milletvekili oldu? İddia o ya, AKP’ye transfer karşılığında 90 milyon lira aldı mı?

Kuşkusuz, tüm bu sorulara yanıt bulmak için Ahmet Ersagun Yücel’i de aradım. Ancak kendisi hiçbir soruya yanıt vermeyeceğini söyledi. Halbuki elimdeki belgelerden de bahsedecektim.

Ah ki ne ah…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com