‘Kazın ayağı öyle değilmiş, meğer CHP yerel seçimde daha çok AK’lanmış’

Karar yazarı Akif Beki: "Hani iktidar propagandası, seçimde diline pelesenk etmişti. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. Meğer CHP, yerel seçimlerde az DEM’lenirken daha çok AK’lanmış. Yani DEM Parti’den çok daha fazla oyu, aslında AK Parti seçmeninden almış."

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan bir isim olan Karar yazarı Akif Beki, Reform Enstitüsü’nün seçimlerden 3 ay sonra yaptığı kapsamlı araştırmanın sonuçlarını paylaştığı yazısında, “Hani iktidar propagandası, seçimde diline pelesenk etmişti. Terörle ilişkilendirip karalamak için, CHP’nin DEM’lendiğini söyleyip duruyorlardı. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. Meğer CHP, yerel seçimlerde az DEM’lenirken daha çok AK’lanmış. Yani DEM Parti’den çok daha fazla oyu, aslında AK Parti seçmeninden almış” bilgilerini aktardı.

“Kaderin cilvesi işte. Kambur feleğin işine, şu ettiğine bakın siz” diyen Akif Beki, “Genel seçimle yerel seçim arasındaki 10 ayda, 10 milyon seçmen oy değiştirmiş. Bundan aslan payını ise CHP’nin almış. Ve CHP’ye en çok oy geçişi de DEM Parti’den değil, hayır. Sıkı durun, kimden mi? Birer buçuk milyonla İYİ ile AK partilerden. DEM’den oy kayışı ancak 1 milyon, MHP’den kopan da ona yaklaşıyor. Dahası, en yüksek sandığa gitmeyen oranı DEM’de” ifadelerini kullandı.

‘CHP DAHA İYİ YÖNETİR’

Akif Beki, şöyle devam etti:

“Demektir ki tercih değiştiren Cumhur İttifakı seçmeni, CHP adaylarına daha kararlı oy vermiş. Millet, kara propagandayla üstüne giydirilmek istenen o deli gömleğini, bir kalemde yırtıp atmış anlayacağınız.

Millet derken, AK Parti’nin yerli ve millici seçmenlerini kastediyorum. O deli gömleğini üstüne hiç biçtirmeyen muhalif seçmenler, zaten gayrimilli sayılıyordu. Milletten bile değillerdi güya.

CHP’nin, AK Partililerin gözünde öcü olmaktan çıktığını gösteren başka sonuçlara da ulaşmışlar.

Meselâ göçmen sorunu, ekonomi, adalet ve eğitimi hangisi daha iyi yönetir, diye sorulduğunda CHP’yi seçenler, ilk kez AK Parti’yi geçmiş.

Esasen parti tercihlerindeki değişimin altında da ülkeyi kim daha iyi yönetir, sorusuna verilen cevapların böyle değişmesi yatıyormuş.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com