Kuduz köpekleri Ankara’ya götürdüler: Valilikten son açıklama

Kuduz köpeklerin Ankara'ya götürüldüğü iddiası üzerine valilik harekete geçti. Hastalıklı köpekler karantina altına alındı, hayvanları kente götürenler ise yakalandı.

KRONOS 10 Haziran 2024 GÜNDEM

Sosyal medyada “Köpekvelisi” kullanıcı adlı bir kadın, Şanlıurfa’da kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpek alıp Ankara’ya götürdüğünü iddia etti. Bu iddia üzerine Ankara Valiliği harekete geçti.

Hastalıklı köpeklerin karantinaya alındığını ifade eden Valilik, söz konusu hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak gözaltına alındığını da duyurdu.

Ankara Valiliği, “İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Açıklamanın devamında söz konusu hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlemlere başlanıldığı ifade edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com