Kulis: AKP’de Erdoğan sonrası konuşuluyor, işte yerine geçecek adaylar

Kulislerde Erdoğan'ın yeniden aday olamaması durumunda yerine geçecek isimler konuşuluyor. Bunlardan ilki damat Selçuk Bayraktar... İşte diğer adaylar...

KRONOS 09 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi için önünde iki yol var. Ya anayasa değişikliği ya da erken seçim kararı almak. Ancak bu iki seçeneğin olmaması durumunda AKP’de Erdoğan sonrası konuşuluyor. Bu kapsamda da kulislerde Erdoğan’ın yerine gelebilecek isimler fısıldanıyor.

Gazete Duvar’ın kulisine göre bu isimler içinde ilk dile getirilen Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar. Mevcut Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da adı konuşulanlar arasında.

Son dönemlerde öne çıkan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da böyle bir durumda aday olabileceği konuşuluyor. Partililer Erdoğan’ın yeniden adaylığı söz konusu olmazsa zaman içinde farklı isimlerin de gündeme gelebileceğini söylüyor.

Kulis haberde şu ifadeler yer aldı:

“Kulislerde kısık sesle de olsa Erdoğan sonrası için çeşitli formüller, isimler konuşuluyor. Herkesin emin olduğu tek konu Erdoğan’ın yeniden aday olamasa da siyaseti bırakmayacağı. Birçok siyasetçi her durumda Erdoğan’ın partisinin genel başkanlığını yürüteceğini söylüyor. Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak iyi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çalışmaların yakın takipçisi olacağını söyleyenler “Aday kim olur” sorusuna da “Partide çok deneyimli, etkin olabilecek isimler var” yanıtını veriyor.

Bu isimler içinde ilk dile getirilen Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar. Mevcut Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da, son dönemlerde öne çıkan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da böyle bir durumda aday olabileceği konuşuluyor. Partililer Erdoğan’ın yeniden adaylığı söz konusu olmazsa zaman içinde farklı isimlerin de gündeme gelebileceğini söylüyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com