Küresel ısınma Haccı da vurdu: En az 570 kişi hayatını kaybetti

Hac ibadeti için Suudi Arabistan'a gidenler içinden en az 570 hacı adayı, aşırı sıcak nedeniyle (52 derece) hayatını kaybetti.

KRONOS 19 Haziran 2024 DÜNYA

Hacıların çoğunlukla aşırı sıcağın kurbanı olduğu, uzun süre susuz ve klimasız kaldıkları bildirildi.

Diplomatlar, salı günü Fransız haber ajansı Agence France Presse’e (AFP) en az 570 kişinin hac sırasında hayatını kaybettiğini söyledi. AFP’nin iki Arap diplomata dayandırdığı haberine göre ölenlerin 333’ü Mısırlı ve bunların çoğu sıcağa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

SICAKLIK 52 DERECE
Suudi devlet televizyonu pazartesi günü Mekke’deki Ulu Cami’nin gölgesinde sıcaklığın 51.8 dereceye kadar yükseldiğini söyledi.

Tunus haber ajansı Tunis Afrique Presse ise önceki gün yaptığı açıklamada, otuz beş Tunus vatandaşının hac sırasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Diğer aileler, Suudi hastanelerinde kayıp yakınlarını aramaya devam ederken aile üyeleri sosyal medyada bu ölümlerin çoğunun aşırı sıcaklardan kaynaklandığını söyledi.

YETKİLİLERDEN UYARI
Suudi yetkililer hacı adaylarını susuz kalmamaları ve en sıcak saatler olan 11.00-15.00 arasında dışarıda bulunmamaları konusunda uyarırken hacı adayları güneşten korunmak için şemsiye kullandı.


Suudi İstatistik Genel Müdürlüğü’ne göre bu yıl 1.8 milyondan fazla hacı adayının katılması bekleniyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com