MEB ücretsiz ders kitaplarını yoksullar için kurulan fondan sağlamış

MEB'in ücretsiz ders kitaplarının parasını yoksullar için kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan sağladığı iddia edildi.

KRONOS 01 Ekim 2024 GÜNDEM

Bir süredir okullardaki temizlik sorunları ile gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan karşıladığı iddia edildi. Sözcü TV’ye konuşan Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, “2023 yılında 8.8 milyar lira garibanlar, yoksullar için kurulan bu fondan alınarak ders kitapları dağıtılmış” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun yoksullar için kurulduğunu belirten Bingöl, “Bütçeye bakıyoruz ders kitapları için alım gideri 229 bin lira. Okullara kaynak aktarmıyorsunuz, veliler eğitimcilerle karşı kalkıyor. Sayıştay raporlarından yola çıkarak, Meb’e ücretsiz ders kitapları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 5 milyar liralık bir bütçe aktarmış” ifadelerini kullandı.

Okullar temizlik sorunlarıyla gündemde. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okullarda temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113 tanesinin talebini geri çektiğini söylemişti. Ardından MEB, tarafından yapılan açıklamada okullardaki temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre 110 binden 143 bin 355’e çıkarıldığını belirterek, bu iddiaların “siyasi bir şov” olduğunu savunmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com