Mehmet Ocaktan: AKP kendisine Bozkurt mitolojisine dayalı yeni bir kök arıyor

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: "Biliyoruz ki AK Parti yola çıkarken dillendirdiği demokrasi, hukuk ve özgürlük söylemlerinden çark etti. Talihsizliğe bakın ki bu parti şimdi kendisine Bozkurt mitolojisine dayalı yeni bir kök arıyor."

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’in “bozkurt” işareti yapması nedeniyle UEFA’dan aldığı 2 maç men cezası sonrası başlayan tartışmalar devam ediyor. Eski AKP milletvekili olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP’nin hukuk, demokrasi ve özgürlük gibi bir yaklaşımdan yola çıktığını, ancak bugün artık bozkurt şarkıları söylediğine dikkat çekti.

Mehmet Ocaktan, “Biliyoruz ki AK Parti yola çıkarken dillendirdiği demokrasi, hukuk ve özgürlük söylemlerinden çark etti. Ama sonra rota değiştirerek girdiği “Ümmet, Ensar, muhacir” sokağını da çabuk terk etti. Talihsizliğe bakın ki bu parti şimdi kendisine Bozkurt mitolojisine dayalı yeni bir kök arıyor. Öyle ki MHP’den çok, AK Partili yöneticiler, bakanlar, milletvekilleri neredeyse koro halinde Bozkurt’un faziletlerini anlatıyorlar” dedi.

Ocaktan’ın yazısı özetle şöyle:

“AK Parti 2002 yılında hukuk, demokrasi ve özgürlük gibi temel insani değerleri esas alan bir siyasi yaklaşımla yola çıkmıştı. Her ne kadar bazıları bunun yalancı bir bahar olduğunu iddia etse de aslında bu değerler konusunda önemli mesafeler almış, toplumda buna inanmıştı.

‘BUGÜN ARTIK BOZKURT ŞARKILARI SÖYLÜYORLAR’

İşte böyle bir gelenekten gelen AK Parti, bugün artık ‘Bozkurt şarkıları’ söylüyor. Dışarıdan bakınca dramatik bir durum olarak görünse de aslında dindar-muhafazakar kesimlerin genetiğinde zaten var olan ‘aşırı milliyetçi’ duygular şimdi gün yüzüne çıkıyor o kadar…

Dolayısıyla çok fazla heyecanlanmaya gerek yok. Kuşkusuz sadece dindar-muhafazakar kesimler değil, sağı ile solu ile hepimiz “Ceddin deden, neslin baban…” hamasetiyle coşan ve de dünyaya meydan okuyan bir milletiz.

Biliyoruz ki AK Parti yola çıkarken dillendirdiği demokrasi, hukuk ve özgürlük söylemlerinden çark etti. Ama sonra rota değiştirerek girdiği “Ümmet, Ensar, muhacir” sokağını da çabuk terk etti.

Talihsizliğe bakın ki bu parti şimdi kendisine Bozkurt mitolojisine dayalı yeni bir kök arıyor. Öyle ki MHP’den çok, AK Partili yöneticiler, bakanlar, milletvekilleri neredeyse koro halinde Bozkurt’un faziletlerini anlatıyorlar. Kısacası AK Parti, mitolojide anlatılan o demirden dağları eriterek Ergenekon’dan çıkarken, Börteçine adındaki dişi kurt (Bozkurt’un) peşinde, dindar kesimlerin yabancısı olduğu yepyeni bir politik hedefe doğru yürüyor.

‘İSLAMCI KESİMLER MİLLİYETÇİLİKLE ARALARINDAKİ DUVARI YIKTI’

Şimdi günün sonunda gördük ki AK parti ve büyük ölçüde İslamcı kesimler milliyetçilikle aralarındaki duvarı yıktı, ümmet, Ensar ve muhacir diye uzaktan sevilen hayallerinden vaz geçti. MHP ile girilen ortaklıktan sonra Kürtlerle arasındaki gönül köprüleri çoktan yıkılmıştı zaten…

Anlaşılan o ki Kayseri’de Suriyelilere karşı vicdanları yaralayan muameleden sonra, AK Parti Ensar ve muhacir güzellemelerinden de çoktan vazgeçmiş gibi görünüyor.

Artık şunu net olarak biliyoruz, AK Parti bütün sevdalarından vazgeçip, dönemin ruhuna uygun olarak ‘kurt sevdası’na yelken açmış bulunuyor. Bu durumda, herhalde şöyle bir soru yanlış olmayacaktır: Ümmet, Rabia, Ensar ve muhacir söylemlerinin hepsi yalan mıydı?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com