Mehmet Şimşek’ten AKP’li belediye başkanlarına: İstihdam bürosu olmuşsunuz

Kulislere göre Mehmet Şimşek, Kızılcahamam Kampı'nda belediye başkanlarını uyardı: "Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosu olmuşsunuz."

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’nin Kızılcahamam kampında önceki gün yaptığı sunumda partilileri uyardı. Kulislere göre Mehmet Şimşek belediye başkanlarını hedef aldı ve belediye kadrolarının şişirilmiş olduğunu ifade etti.

Mehmet Şimşek, “Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosu olmuşsunuz” dedi.

Türkiye gazetesinin aktardığına göre Şimşek, EYT ve deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını söyledi.

KAMU TASARRUFU UYARISI

Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Bakın bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com