‘Mehmet Uçum ağzındaki baklayı çıkardı, Ali Koç dönemi kapanacak’

Karar yazarı Akif Beki: "Mehmet Uçum'u Ali Koç’u yerden yere vurarak başlayıp sonunda baklayı ağzından çıkarıyor: Dönemi kapanacak. Resmi sıfatla, sivil siyasetin gücünü arkanıza alarak böyle lâflar ettiğinizde mesajı açıktır."

KRONOS 29 Mayıs 2024 GÜNDEM

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybederek ikinci sırada sezonu bitirmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’daki danışmanı Mehmet Uçum’un Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alması tartışmalara neden oldu. Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanı olan Karar yazarı Akif Beki, “Baksanıza atanmış danışmanlar, başkanları seçimle gelen futbol kulüplerine bile el atabiliyor” diyerek tepki gösterdi.

Akif Beki, “Mehmet Uçum’u Ali Koç’u yerden yere vurarak başlayıp sonunda baklayı ağzından çıkarıyor: Dönemi kapanacak” ifadelerini kullandı.

“Resmi sıfatla, sivil siyasetin gücünü arkanıza alarak böyle lâflar ettiğinizde mesajı açıktır” diyen Beki, şunları söyledi:

“Siz de nasıl anlaşılacağını bilerek, zaten tam da şuna karşı ve bundan yana Fenerbahçe seçimlerine taraf olduğunuz anlaşılsın diye kurarsınız böyle cümleleri. Atanmışların, seçilmişler üzerindeki vesayetini sonlandırmak için gelen AK Parti iktidarında yaşanıyor üstelik. Atanmış bir danışman, seçimle gelinip seçimle gidilen bir görevde kimin kalıp kimin gideceğine uluorta karışabiliyor. Bir çekincesi, pervâsı da yok. Sivil siyasetin girmediği yer kaldı mı ki alanı genişletilsin!

‘FENERBAHÇE SEÇİMLERİNE DE MÜDAHALE EDEBİLİYOR’

Fenerbahçe seçimlerine de müdahale edebiliyor, futbol takımlarını ve kulüplerini bile dizayn etme kabiliyetine sahip. Sınırları daha nereye uzanacak?


 

2017’deki Anayasa ve sistem değişikliği de yetmemiş. Futbol kulüplerine kadar, buyruk verip söz geçirme hakkına Anayasal güvence sağlamak için mi? Futbol kulüplerine söz geçirmek için dahi yeni Anayasa şart değilmiş, sivil Anayasa gerekmiyormuş. Öyleyse hangi ihtiyacı gidermeye yetmedi de yeni Anayasa şart oldu?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com