Metrobüs kazasında sürücünün ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Sefaköy'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili ifade veren şoför ifadesinde, "Ne bir işaret ne bilgilendirme vardı" dedi.

KRONOS 29 Ağustos 2024 GÜNDEM

Küçükçekmece’de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2’si ağır 53 kişinin yaralandığı kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İki metrobüsün sürücüleri ve iki denetim amiri gözaltına alınan soruşturmada sürücünün ifadesi ortaya çıktı.

Habertürk’te yer alan habere göre, şoförün ifadesinde kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması olduğu kaydedildi.

“YOLDA NE BİR ŞARET NE YÖNLENDİRME VARDI”

Şoför şunları kaydetti:

“Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması.”


ÖN RAPOR: SÜRÜCÜ GÖRMEDİ

Öte yandan kazaya ilişkin hazırlanan ön raporda “Beyaz Yol” çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com