‘MHP artık silahlı bir gücü de kontrol ediyor, ittifak bozulursa…’

Gazeteci Mehmet Yılmaz: "Bu işte sadece Erdoğan değil, MHP de kazanıyor. Hatta Özel Harekât polislerinin bıyık konusundaki eğilimlerine bakacak olursak, artık silahlı bir gücü de kontrol edebiliyor. Onun için MHP, bu koalisyonu kolayca bozmaz. Bozarsa kaybedeceği çok mevzi var."

KRONOS 14 Haziran 2024 GÜNDEM

Yerel seçimden hezimetle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmeden sonra “siyasette yumuşama” mesajı vermesiyle “Cumhur İttifakı çatırdıyor mu?” tartışmaları iade-i ziyaretle birlikte alevlenmiş durumda. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Erdoğan-Özel ve Erdoğan-Ayşe Ateş görüşmeleri öncesinde verdiği elinde bir dosyayı tuttuğu yüzüklü mesaj, akabinde de AKP-CHP ittifakına vurgu yapan yazılı bir açıklama yapması, ittifakın ve siyasetin geleceğine dair merak uyandırdı.

Bu konuda değerlendirme yapan T24 yazarı, gazeteci Mehmet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçilmesi için gerekli yüzde 50+1’in değişmesi durumunda AKP’nin MHP’ye ihtiyacı kalmayacağını Bahçeli’nin bildiğine dikkat çekti. MHP’nin tek başına mevcut oy potansiyeliyle iktidar olmasının mümkün olmadığını belirten Yılmaz, “Ama bu sistem sayesinde her zaman oyunun içinde hesaba katılması gereken bir aktör olacak. Bu alışveriş ve ortaklık, bütün ortaklıklarda olduğu gibi çift taraflı işliyor. Bu işte kazanan sadece Erdoğan değil, MHP de kazanıyor” yorumunu yaptı.

MHP’nin kazanımlarına işaret eden Yılmaz, “Hatta Özel Harekât polislerinin bıyık konusundaki eğilimlerine bakacak olursak, artık silahlı bir gücü de kontrol edebiliyor. Sinan Ateş cinayetinde, bu birlikte görevli bazı polislerin de cinayetin planlama aşamasında yer aldıklarını hatırlatayım. Ateş cinayeti soruşturmasında gündeme gelen eski MHP’li Milletvekili Olcay Kılavuz’un da Özel Harekât karargâhını yakın zamanda ziyaret ettiğini sosyal medya mesajlarından öğrenmiştik. Onun için MHP, bu koalisyonu kolayca bozmaz. Bozarsa kaybedeceği çok mevzi var, Bahçeli bunu hesaplar” dedi.


 

‘BAHÇELİ, ERDOĞAN’I UYARIYOR’

Erdoğan’ın bu koalisyonu bozmak istemeyeceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“Kâğıt üzerinde TBMM’de MHP’nin yerine koyabileceği çok isim var gibi görünse de Bahçeli ile ortaklığı daha sorunsuz yürütmesi mümkün. Ve unutmayalım ki bu iki parti arasında bir oy geçişkenliği de var ve bu geçişkenliğin AKP aleyhine işlemesi daha olası. Peki Bahçeli, neden böyle davranıyor? İmalı fotoğraflar, her yöne çekilebilecek şarkılı videolarla ne yapmak istiyor? Erdoğan’a küçük bir uyarı sadece. Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili davanın, mahkeme tarafından kabul edilmiş iddianameyle sınırlı kalmasını istiyor. Soruşturmanın derinleştirilmesinin, MHP ya da Ülkü Ocakları’nda bazı üst düzeydeki kişilere ulaşma olasılığı yaratacağını kuşkusuz ki bizlerden daha iyi biliyor. Bu cinayeti onayladığı anlamına elbette gelmez ancak soruşturma için belli bir çizgi çekilmesi gerektiğini biliyor, o çizgiyi de mahkemedeki iddianame ile çiziyor. Bunun ötesine geçilmesini istemiyor. Erdoğan’ın, Bahçeli’yi kırmayacağını da şimdiden söyleyebilirim.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com