MHP’den hedef gösterdiği 154 kişiye: Bize saldıranlar emrihak vaki olduğunda…

MHP'li Feti Yıldız'dan 154 kişilik liste açıklaması: "Bize hayatsızca saldıranlar emrihak vaki olduğunda mezarlarına iki kürek toprak atacak namuslu adam bulamayacaklar."

KRONOS 24 Temmuz 2024 GÜNDEM

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

MHP, Sinan Ateş davasına sunarak hedef gösterdiği gazeteci, akademisyen, siyasetçi ve hukukçulardan oluşan 154 kişilik listenin arkasında. MHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Ceza muhakemesinin amacı, adil bir yargılama ile somut gerçeğin her türlü şüpheden uzak biçimde kesin olarak ortaya çıkarılması olduğuna göre, davaya katılma dilekçesi ve bilgisine başvurulması istenen kişilerin listesi bazı kişileri neden bu kadar telaşlandırdı?” dedi.

Feti Yıldız, tepkisinin tonunu artırdı ve “Milliyetçi Hareket Partisi’ne hayatsızca saldıranlar emrihak vaki olduğunda mezarlarına iki kürek toprak atacak namuslu adam bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

MHP’li Feti Yıldız’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı şöyle:

“Duruşma evresindeki işlemler sadece muhakemenin süjelerine değil, herkese açık olup bu durum duruşmanın aleniliği kuralı ile güvence altına alınmıştır.

Avukatlarımız tarafından 1 Temmuz günü mahkemeye sunulan “suçtan zarar gören olarak CMK 237. maddesi gereğince davaya katılma dilekçesi” ve eklerinin 21 gün sonra gizli bir belge bulunmuş gibi kamuoyuna sunulması, yapılan çarpıtmalar Milliyetçi Hareket Partisine düşmanlık edenlerin düzeyini bir kez daha göstermiştir.


 

Ceza muhakemesinin amacı, adil bir yargılama ile somut gerçeğin her türlü şüpheden uzak biçimde kesin olarak ortaya çıkarılması olduğuna göre, davaya katılma dilekçesi ve bilgisine başvurulması istenen kişilerin listesi bazı kişileri neden bu kadar telaşlandırdı?

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında, “Beklentimiz şudur,kimin elinde hangi belge ve bilgi varsa mahkemeye sunmalıdır” demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne hayatsızca saldıranlar emrihak vaki olduğunda mezarlarına iki kürek toprak atacak namuslu adam bulamayacaklar.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com