Mourinho ilk derbisinde yıkıldı: Kadıköy serisi sona erdi

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla birlikte Süper Lig’deki galibiyet sayısını 6’ya puanını 18’e yükseltti.

KRONOS 21 Eylül 2024 SPOR

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan maçı Galatasaray 3-1 kazandı.

OSAYI SAMUEL KADRODA YOK
Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Osayi Samuel, maç kadrosuna dahil edilmedi. Samuel’in görev yaptığı sağ bek pozisyonunda Mert Müldür yer aldı. Samuel’in yanı sıra sarı lacivertli ekibin yeni transferi Filip Kostic de derbinin kadrosuna alınmadı.

MOURINHO DZEKO İLE BAŞLADI
Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray karşısında ileri uçta Edin Dzeko’yu tercih etti. 38 yaşındaki Boşnak golcü, bir önceki hafta oynanan Kasımpaşa maçında yedek kulübesinde yer almıştı. Portekizli çalıştırıcı, derbide Youssef En-Nesyri’yi yedek soyundururken, Dzeko’yu ilk 11’de görevlendirdi.

ICARDI YENİDEN KADRODA
Galatasaray’ın golcü oyuncusu Mauro Icardi, sakatlığının ardından derbide maç kadrosuna alındı. Son 2 antrenmanda takımla çalışan tecrübeli santrfor, maça yedek kulübesinde başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ileri uçta Osimhen’i ilk 11’de görevlendirdi.

Buruk, 17 Eylül’de Gaziantep FK maçı sonrasında yaptığı açıklamada Icardi’nin derbide oynamayacağını belirtmişti.

Galatasaray’ın yeni transferi Roland Sallai ise derbide ilk kez maç kadrosuna girdi.

Sarı kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Hakim Ziyech ise maç kadrosuna alınmadı.

DJIKU YENİDEN 11’DE
Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, sakatlığının ardından Galatasaray maçında yeniden ilk 11’de görevlendirildi.

KADIKÖY KAPALI GİŞE
Fenerbahçeli taraftarlar, ezeli rakibi Galatasaray’a karşı oynanan maçta tribünleri tamamen doldurdu. Maçtan saatler önce stat ve civarında toplanan taraftarlar, beste ve tezahüratlarla coşkulu bir atmosfer oluşturdu.


FENERBAHÇE 32 MAÇ SONRA KAYBETTİ
Fenerbahçe 322 sonra ligde ilk mağlubiyetini aldı. Sarı lacivertli takım, en son Trabzonspor’a kaybetmişti. 32 maç sonra ligde kaybetmiş oldu.

Galatasaray, bu galibiyetle ligde 6’da 6 yapan tek takım unvanını sürdürdü.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 18’e çıkardı ve en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önüne geçti. Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise Antalyaspor deplasmanına gidecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com