New York’ta sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile New York'taki BM Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

KRONOS 24 Eylül 2024 DÜNYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda hitap etti. Hitapları ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarına devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres’le görüşmesinde, Gazze’ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti.

Hemen akabinde de Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüştü.

MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİNDE ELE ALINAN KONULAR
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Birleşmiş Milletler binasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan’ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi’nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.


Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze’ye engelsiz ulaştırılması için İsrail’e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın Miçotakis ile görüşmesinde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 2025’in ilk aylarında Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com