Numan Kurtulmuş’un 13 yıl önceki konuşması gündem oldu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın üçüncü maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamaları toplumun tepkisini çekmişti. 2011'de HAS Parti lideriyken iktidarı "sahtekar" olarak nitelendirdiği konuşma gündeme geldi.

KRONOS 14 Ekim 2024 GÜNDEM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, yakın zamanda yaptığı ve anayasadaki Cumhuriyetin niteliklerinin belirtildiği üçüncü maddenin kaldırılması gerektiğine yönelik açıklaması, toplumun birçok kesiminden tepki topladı. Tepkilerin merkezinde yer alan Kurtulmuş’un, 13 yıl önce, 2011’de HAS Parti Genel Başkanı olarak yaptığı bir konuşma, sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Kurtulmuş’un iktidar için “sahtekar” ifadesini kullandığı o konuşmada şu görüşler dile getiriliyordu:


“2023’te hala sivil anayasa tartışmalarının süreceğini göreceğiz. Bu sahtekar iktidar devam ederse, BOP projesi kapsamında bölge ülkelerinin iki katına çıktığını izleyeceğiz. Kredi kartı borçları nedeniyle icra gelen evlerin kalmadığını, boşanma oranlarının evlilik oranlarının önüne geçtiğini okuyacağız. Hastanelerde yaşlılara yer bulunamayacak, Başbakanın yakın çevresi dışında kimsenin milletvekili olamayacağını göreceğiz. Tüm bütçe gelirlerinin faize gittiğini, KDV ve ÖTV yükünden bunalan vatandaşların isyan noktasına geldiğini, hala Kürt ve Alevi açılımlarının tartışıldığını gözlemleyeceğiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com