Öldürülen MHP’li ilçe başkanının katili teslim oldu

Rize'nin Derepazarı ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden MHP Derepazarı İlçe Başkanı Şaban Kap, son yolculuğuna uğurlandı. Olay sonrası polise teslim olan saldırgan Bayram K.’ın ifadesinde, “Beni öldüreceğini düşünüp ateş ettim." dediği belirtildi.

KRONOS 27 Ağustos 2024 GÜNDEM

Derepazarı MHP İlçe Başkanı Şaban Kap ve Bayram K., önceki gün çalıştıkları fabrikanın yemekhanesinde bilinmeyen bir sebepten ötürü tartıştı. Tartışmanın ardından Bayram K., mesai bitiminde Kap’a yumruk atarak saldırdı. Bir gün sonra, otomobiliyle evinden çıkan Şaban Kap, yolda Bayram K. ile karşılaştığında onunla görüşmek istedi. Ancak bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

POLİS MERKEZİNE GİDEREK TESLİM OLDU
Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulans, Şaban Kap’ı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Kap kurtarılamadı.

Cinayetle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Şüpheli Bayram K., polis merkezine giderek teslim oldu. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Bayram K.’nın, ilk sorgusunda “Önceki gün aramızda bir tartışma oldu. Yolda onu beklerken gördüm. Yanına gittiğimde beni öldüreceğini düşündüm ve bu yüzden ateş açtım.” dediği öğrenildi.


Şaban Kap için Derepazarı Belediyesi önünde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Derepazarı Kaymakamı Samet Yükselecek, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ile MHP teşkilatı, Kap’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Şaban Kap’ın ailesine taziye dileklerinde bulundu. Kap’ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Uzunkaya köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com