Özel: İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı yapılması siyasi geleceklerini bitirme operasyonuydu

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun halen tartışılan seçim stratejisiyle ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

KRONOS 22 Haziran 2024 GÜNDEM

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı. Özel’in Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın olması halinde, “Erdoğan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu” ve iki ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ortaya çıkarılmasıyla ilgili ise, “Onların siyasi geleceğini de bitirme operasyonuydu ama tutmadı” dediğini aktardı.

Altaylı’ya göre, gelecek seçimde cumhurbaşkanı adayı olma niyeti olmayan Özel, İmamoğlu veya Yavaş’ı aday gösterecek veya her iki ismi birden.

Yazının detayları şu şekilde:

“CHP’NİN TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZEBİLECEĞİNİ KANITLAMALIYIZ”

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme fikri konusunda da, “CHP’ye yönelik yıllardır süren en büyük suçlama bunlar konuşur, eleştirir ama iş yapmazlar. Hep kötülerler ama nasıl yapılacağını söylemezler diye bir CHP kötülemesi yapılır. Şimdi biz bunu kırıyoruz. Belediyeler hizmetleri ile kırdı zaten. Ama daha öteye gitmemiz lazım. Özellikle genç seçmene bunun böyle olmadığını, CHP’nin Türkiye’nin en yapıcı partisi olduğunu kanıtlamamız lazım. Genç seçmen bunu görüyor ama daha da güçlü olarak anlatmamız lazım. Fikrimiz var, çözümümüz var ve taşın altına elimizi koymaktan kaçınmadığımızı göstermemiz lazım. CHP’nin Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğini kanıtlamamız lazım” ifadesini kullandı.

“ERKEN SEÇİM TALEBİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Özel, erken seçim taleplerinin olmadığına ilişkin açıklaması üzerine gelen eleştiriler için de şunları kaydetti:

“Yerel seçim ile genel seçimi karıştırmamak lazım dedik ve seçmenden öyle oy istedik. Erken seçimi toplumsal talebe dönüştürmeden bizim istememiz bir şey ifade etmez. TBMM’de böyle bir çoğunluğumuz yok ve erken seçime belediye başkanları karar vermiyor. Erken seçimin sokakta ve TBMM’de bir ittifak halinde istenmesi lazım. Biz de bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Mecliste 127 kişi ile erken seçim kararı alınabiliyorsa yarın alalım.”

“İMAMOĞLU VEYA YAVAŞ OLSAYDI, ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI KOLTUĞUNDA OTURMUYORDU”

Özel ile yaptığı görüşmede edindiği izlenimleri de yazan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir derdi yok. Parti içinde de bu konunun konuşulmasını istemiyor. Geçen seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da çok yanlış bulmuş ve bunu kendisi ile de paylaşmış. ‘Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı şu anda Erdoğan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu’ diyecek kadar net.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI ONLARI BİTİRME OPERASYONUYDU”

İmamoğlu ve Yavaş’ın son anda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesini ise bu iki isme yönelik bir komplo olarak değerlendiriyor, ‘Onların siyasi geleceğini de bitirme operasyonuydu ama tutmadı’ diyor.

Özgür Bey’in yaklaşımından anladığım şu. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ya İmamoğlu olacak ya da Mansur Yavaş. Belki de ikisi birden.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com