Özel’in “Sürtük dedin, özür dile” çağrısına Erdoğan’dan yanıt: Gezi kalkışması meşru değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara "sürtük" dediği için "Özür dile" çağrısına kapıyı kapatarak, "Katılanlar özür dilesin" dedi.

KRONOS 13 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni’nde konuştu.

Yaptığı konuşmada Özgür Özel’in Gezi Parkı eylemlerinde kadınlara ettiği hakaret içeren ‘sürtük’ sözü nedeniyle “özür” çağrısına yanıt veren Erdoğan, ”11 sene sonrada olsa Gezi olaylarıyla ilgili özür dilemesi gereken biri varsa günlerce sokakları kaosa, gerilime mahkum edenlerdir. Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenlerdir” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Ülkemize karşı büyük bir komplo kurulmuştur. Tarih bilen herkes Gezi olaylarının birilerinin iddia ettiği gibi gençlerin heyecanına verilemeyecek kadar çok katmanlı bir senaryonun parçası olduğunu anlayacaktır. Kimse kusura bakmasın. Milleti ve milli iradeyi hedef alan bir kalkışmayı meşru bir demokratik bir eylem olarak göremeyiz. Gezi olayları hakkında bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir.

Birileri çıkıyor sapla samanı karıştırarak gündeme getiriyor. Kendilerince bir özür bahsi açıyorlar. 11 sene olsa da samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardır. Asıl özür eleştiri vermesi gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır.


“IRKÇILIK ADI ALTINDA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR”

Türkiye’de ırkçılık adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır. Kimseyi rengine diline göre ayırmadık. Muhalefet adayının nefret siyaseti karşısında yanındaki tek bir cümle kuramadı. Irkçı faşizm konusu sürekli kaşınıyor. Irkçılığın yabancı düşmanlığının bayraktarı oldular. Irkçılık adı altında Türk-İslam düşmanlığı yapılmaktadır. Irkçılık sosyal medyada yükseliyor.

Biz asırlar boyunca 3 kıta 7 iklimde hükümranlık kurmasına rağmen tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com