Özel, New York’ta rüşvet soruşturmasına kulak tıkadı: Jest gördüysek fazlasını yapmışızdır

CHP lideri Özel, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkevi için Türk yetkililer ve iş insanlarından rüşvet aldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma için, "Türkiye'nin ihtiyacı olmaz" dedi.

KRONOS 27 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için gittiği New York’ta Türkevi’ni ziyaret etti.

Özel, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin bulunduğu Türkevi’nden ayrılırken gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Özel, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerinin de isminin geçtiği rüşvet soruşturması ile ilgili soruyan soruya, “Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Hepimizin gurur duyduğu böyle bir binanın kazandırılması sürecinde jest gördüysek fazlasını Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliğine tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır” yanıtını verdi.

Özel’in konuşmasının tamamı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz. Ben bunları yakın yere koymam ama bu böylesi bir binanın hepimizin gurur duyduğu böyle bir binanın kazandırılması sürecinde jest gördüysek fazlasını Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliğine tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun parayla pulla ölçülecek tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirirdi zaten.


NE OLMUŞTU?

ABD’nin New York şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams, hakkında hazırlanan iddianamede rüşvet ve yasa dışı kampanya finansmanı ile suçlanıyor.

Savcılık Ofisi’nin açıklamasında, bir Türk yetkilinin Eylül 2021’de Başkan Adams’a, New York İtfaiye Departmanı’na (FDNY) baskı yaparak yangın denetimi olmadan Türkevi’nin açılmasını kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com