Özgür Özel’den dava yanıtı: ‘Su uyur Hulusi Akar’, artık akamıyorsun

CHP lideri Özel, kendisine "Kazıdık altından siyasal İslam çıktı" sözleri nedeniyle dava açan Hulusi Akar'a yanıt verdi.

KRONOS 14 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın hakkında dava açmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, Akar’ın kendisi hakkında daha önce de dava açtığını ve davayı kaybettiğini belirterek şunları söyledi:


“Hulusi bey o gün 500 bin lira açıp bugün 100 bin liralık dava açıyorsa bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Kanun önünde doğruluğum ve haklılığım ispatlanmıştır. Eskiden diyorlardı ‘Su uyur Hulusi akar…’ Artık akamıyorsun. Bulunduğun mevki bile sana çok. Artık o devirler geçti, kimse bulunduğu mevkiye dayanıp kabadayılık taslamaya çalışmasın.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘özür’ açıklamasında Gezi Parkı eylemcilerini hedef almasına ilişkin de konuşan Özel, “Dilruba Kayserilioğlu ile görüştüğüm için özür dilemem gerekiyorsa iktidar da Kadri Mısırlıoğlu’nun cenaze törenine devlet erkanı olarak katıldı. O zaman Mısırlıoğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri için de Tayyip bey özür dilesin” dedi.


Konuşmasının devamında Özel, erken seçim için Kasım 2025’i işaret ederek, “Bu ülke daha yüksek tansiyon istemiyor. Bu ülke iktidardan hizmet bekliyor. Bugün yerelde CHP iktidardır, arı gibi çalışıyoruz. Biz işimize bakıyoruz Tayyip bey kavgaya bakıyor. Yok efendim Gezi, 10 senelik olaydan kavga çıkartacak. Vatandaş kavga isteyen sizi de görüyor, ‘bir kavgam varsa yoksulluk kavgasıdır’ diyen bizi de görüyor. Erken seçim için en uygun tarih 2025 Kasım ayıdır. Bugünden seçimin gününü söyleyelim en büyük hakem kararını versin” diye konuştu.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com