Patronların Kontrolmatik vurgunu

Patronlar ne varsa satıyor. Hisse değer kaybederken, patronların özel talimat vererek iskontolu satışa devam etmesi küçük yatırımcıya ölümcül darbe indiriyor.

KRONOS 28 Haziran 2024 EKONOMİ

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan

Borsa İstanbul’da (BİST) patronlar zirvede başlattıkları satışları hisse değer kaybederken de devam ettiriyor. İskontolu satışlar yüzünden küçük yatırımcının umutları tükeniyor ve satışlar peşi sıra geliyor.

ASTOR Enerji’nin akabinde bir şirketin patronu daha küçük yatırımcıyı mağdur etti. Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik Anonim Şirketi (KONTR) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan 6 milyon lot hisseyi BİST’te İşlem Görebilir Tip’e çevirdi.

PATRON SATTI, HİSSE 350 TL’DEN 167 TL’YE KADAR İNDİ

2023 yılının eylül ayında 350 TL’ye kadar tırmanmıştı. Aslanhan ise, kendisine ait payları piyasa fiyatının yüzde 8 altında 170 TL’den sattı.


 

Sermayesi 200 milyon TL olan Kontrolmatik’in patron satışından evvel 86,4 milyon lot hisse senedi tedavülde idi.

Yaklaşık yüzde 8 iskontolu patron satışının etkisi ile hisse 184 TL’den 167 TL’ye geriledi. Kontrolmatik hisse fiyatı 28 Haziran Cuma günü Türkiye saati ile 12.00’de 167,80 TL.

ASTOR Enerji’nin patronu Feridun Geçgel de 67 milyon lot hisseyi elden çıkarmıştı.

Hisselerden 100 milyon dolar gelir elde eden Geçgel daha önce verdiği mülakatta, “Bizim ‘ASTOR’da hisse satalım da para alalım’ gibi bir düşüncemiz yok.” demişti.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com