Portekiz’e direnemedik: Umudumuz son maça kaldı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında karşılaştığı Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

KRONOS 22 Haziran 2024 SPOR

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Portekiz ile karşı karşıya geldi. A Milli Takım, Dortmund’da oynanan maçtan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada Portekiz’in gollerini 21. dakikada Bernardo Silva, 29. dakikada Samet Akaydin (Kendi kalesine) ve 56. dakikada Bruno Fernandes attı.

GRUPTAN ÇIKMA ÜMİDİ SON MAÇA KALDI
A Milli Takım’da 25. dakikada sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı, Çekya maçında cezalı duruma düştü. Samet Akaydin ise 75’te sakatlandı ve sekerek oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu sonucun ardından A Milli Takım, F grubunda ikinci maçlar sonunda 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Portekiz ise 6 puanla grupta birinci sırada yer aldı. Portekiz, gruptan çıkmayı garantiledi.


A Milli Futbol Takımı, F Grubu’ndaki üçüncü maçında 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile karşı karşıya gelecek. Portekiz ise gruptaki bir sonraki maçında aynı gün Gürcistan ile karşılaşacak.

MONTELLA’DAN ŞAŞIRTAN TERCİHLER
Türkiye A Milli Takımı’nda teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan maçının ilk 11’inde önemli değişikliklere gitti. Kaleci Mert Günok, sakatlığı nedeniyle formayı Altay Bayındır’a kaptırdı. Montella, Mert Müldür’ün yerine Zeki Çelik’i; Arda Güler’in yerine Yunus Akgün’ü tercih etti. Kerem Aktürkoğlu da Gürcistan maçında ilk 11’de sahaya çıkan Kenan Yıldız’dan formayı kaptı.

Portekiz karşısında devre arasına 2-0 geride giden Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde kalesinde daha fazla gol gördüğü bir ilk yarı oynamadı.

Samet Akaydin, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine ceza sahası dışından gol atan ikinci oyuncu oldu.

Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’e rakip olduğu dört maçı da kaybeden A Milli Takım, bu mağlubiyetlerde gol atamadı. Türkiye, EURO 2008’de 3’üncü sırada tamamladığı turnuvanın açılış maçında da Portekiz’e 2-0 kaybetmişti.

F GRUBU’NDA PUAN DURUMU
Portekiz (6 puan)
Türkiye (3 puan)
Çekya (1 puan)
Gürcistan (1 puan)

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com