Putin yeniden nükleer kartını masaya koydu: Kullanabilirim

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya uzun menzilli silah kullanmasına izin vermesi durumunda nükleer silahı kullanacağını söyledi.

KRONOS 26 Eylül 2024 DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin çarşamba günü Rusya’nın güçlü güvenlik konseyi ile yaptığı toplantıda ülkenin nükleer doktrininde değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Oksijen’de yer alan habere göre, bu yorumlar, Ukrayna’nın uzun menzilli Batı füzelerini kullanarak Rus topraklarına derin saldırılar düzenlemesine izin verilmemesi konusunda Rusya’nın Batı’ya şimdiye kadarki en güçlü uyarısı oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy aylardır Rusya’nın derinliklerindeki hedefleri vurmak üzere İngiliz Storm Shadow füzeleri ve ABD yapımı Atacms füzelerini kullanmak için izin istiyordu.

Putin, Rusya’nın kendisine karşı kitlesel bir füze, uçak ya da insansız hava aracı fırlatılacağına dair “güvenilir bilgi” alması halinde nükleer silah kullanmayı düşünebileceğini söyledi. Putin ayrıca, başka bir ülkenin Rusya’ya saldırısını destekleyen bir nükleer gücün saldırıya katılmış sayılacağı uyarısında bulunarak, yabancı liderler Ukrayna’nın uzun menzilli silahlar kullanmasına izin verip vermeme konusunda kafa yormaya devam ederken Batı’ya üstü kapalı bir tehdit savurdu.

“MODERN ASKERİ TEHDİTLERLE ORANTILI”

Putin, açıklamaların dikkatlice kalibre edildiğini ve Rusya’nın karşı karşıya olduğu modern askeri tehditlerle orantılı olduğunu söyledi. Rus lider, “Modern askeri ve siyasi durumun dinamik bir şekilde değiştiğini görüyoruz ve bunu dikkate almalıyız. Buna Rusya ve müttefiklerimiz için yeni askeri tehdit ve risk kaynaklarının ortaya çıkması da dahil” dedi.


“NÜKLEER ŞANTAJ DIŞINDA BİR ŞEYİ KALMADI”

Zelenskiy’nin özel kalem müdürü Andriy Yermak ise yeni nükleer doktrini reddederek, “Rusya’nın artık nükleer şantaj dışında dünyayı korkutacak hiçbir aracı kalmadı. Bu araçlar işe yaramayacaktır” açıklamasını yaptı. Dış politikada etkili bazı şahinler daha önce Putin’e Batı’ya karşı daha iddialı bir nükleer duruş benimsemesi ve Batı’yı Ukrayna’ya daha doğrudan askeri destek vermekten caydırmak için nükleer silah kullanma eşiğini düşürmesi yönünde baskı yapmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com