Zeki Müren’in şarkısı gerçek oluyor: İnsanlar rüyalarda bulaşacak

Nöroteknoloji şirketi REMspace, yaptığı deneyde insanların rüyadayken birbirleriyle iletişim kurmayı sağladıklarını duyurdu.

KRONOS 10 Ekim 2024 TEKNOLOJİ

Kaliforniya merkezli neroteknoloji şirketi REMspace, devrim niteliğinde bir başarıya imza attı. Şirketin gerçekleştirdiği deneyde, iki kişi rüya sırasında bilgi alışverişinde bulundu.

Şirket yaptığı basın açıklamasında, özellikle REM (Hızlı Göz Hareketi) evresinde lücid rüya görmenin, ruh sağlığı sorunlarının çözülmesi ve yeni becerilerin öğrenilmesi de dahil olmak üzere birçok potansiyel uygulamaya sahip olduğunu iddia etti.

Şirket CEO’su Michael Raduga, lüsid rüyanın psikolojik avantajlarını vurgulayarak, kabusları azaltmaya, fobilerle yüzleşmeye ve kişisel sorunları ele almaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Ayrıca lüsid rüya sırasında yeni beceriler geliştirmenin mümkün olduğunu da ileri sürüyor.

Raduga’ya göre, katılımcılar rüya görürken kulaklıklar aracılığıyla bir sunucu tarafından üretilen rastgele kelimeler aldılar. Katılımcılardan birinin rüyasında kelimeyi tekrarladığı, ikincisinin ise uyandıktan sonra kelimeyi doğruladığı bildirildi ve REMspace bunu iki yönlü rüya iletişiminin ilk örneği olarak tanımladı.

RÜYADA GERÇEK ZAMANLI İLETİŞİM SAĞLIYOR

Raduga ayrıca, ekibin elektromiyografi sensörleri aracılığıyla tespit edilebilen Remmyo adlı bir rüya dili geliştirdi. Bu sensörler rüyalar sırasında üretilen belirli sesleri yakalayabiliyor. REMspace’e göre, bu teknoloji rüya görürken gerçek zamanlı iletişime olanak tanıyor, ancak bu sonuçlar henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi.

“RÜYADA İLETİŞİM YAYGINLAŞACAK”

Bussineswire’de yer alan habere göre, REMspace devrim niteliğindeki araştırmalarını sürdürürken, ileriye dönük olarak, tam konuşmalar ve harici sunucularla etkileşimler de dahil olmak üzere daha karmaşık rüya iletişimi biçimlerini mümkün kılmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Raduga, birkaç yıl içinde “rüya iletişiminin yaygınlaşacağını” öngörüyor. O zamana kadar, bilim camiası bu ilgi çekici, ancak şu anda doğrulanmamış iddiaları doğrulamak için hakem onayı bekliyor.

LÜCİD RÜYA NEDİR?

Lücid rüyalar, rüya gören kişinin rüya gördüğünün farkında olduğu ve bunu yaparken düşüncelerini ve duygularını tanıyabildiği bir bilinç durumunu ifade ediyor.

Uzmanlara göre, insanların yaklaşık yüzde 50’si en az bir kez lüsid rüya deneyimlediklerini bildirirken, bu tür bir iletişim kurma fikri henüz araştırmanın erken aşamalarında.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com