Şamil Tayyar’dan AKP’ye: Kimse yeni anayasa istemiyor, toplumun gündemi başka

AKP'li Şamil Tayyar: "Gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik. Toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni Anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir."

KRONOS 20 Eylül 2024 GÜNDEM

AKP’li Şamil Tayyar, yeni anayasa tartışmalarına itiraz etti ve iktidarın aksine toplumda böyle bir talep olmadığına dikkat çekti. “Gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik” diyen Tayyar, toplumun gündeminde hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve liyakat olduğunu belirtti.

Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni Anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum. Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur. Önce, toplumun gündemi…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com