‘Saray, toplantı için istenen danışman listesini vermedi, bu gizemli havanın nedeni…’

"Bir kamu kuruluşu yapacağı toplantıya cumhurbaşkanlığı danışmanlarını davet etmek istiyor ve isimlerinden oluşan liste istiyor. Onlara da liste verilmiyor. Programı yapanlar bile şaşkınlık içinde."

KRONOS 20 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek maaş alan danışman kadrosunun kaç kişiden oluştuğu halen büyük bir sır. Öyle ki bir kamu kurulu toplantı yapacağı toplantıya cumhurbaşkanı danışmanlarını davet ediyor ve bu nedenle isimlerden oluşan liste isteniyor. Ancak Saray, liste vermeyi reddediyor. Olayı aktaran Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, programı yapanların bile şaşkınlık içerisinde kaldığına dikkat çekti. Babacan, “Bu gizemli havanın nedeni gelince. Cumhurbaşkanlığı’ndaki aşırı şişkin kadronun ortaya çıkmasının, kamuoyunda yaratacağı tepki olduğu anlatılıyor” dedi.

Babacan’ın yazısı şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AKP’ye en büyük hediyesi, bitmek bilmeyen parti içi tartışmalar oldu. Saray danışmanlarına ‘defol git, istifa et’ diyen MKYK üyesi örneği, yıllardan beri süren iç çekişmelerin, dışa vurumu gibi. Son dönemde bu konudaki tartışmalar hız kazanırken, 80 kişilik 9 cumhurbaşkanlığı kuruluna, iki yenisinin ekleneceği iddiası son noktayı koydu.

Halen faaliyet gösteren 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun ekleneceği iddiası, parti grubunun ve genel merkezin iyice zayıflatılacağı gerekçesiyle tepki çekti.

Sadece bu açıdan değil, ekonomik krizin en şiddetli yaşandığı günlerde cumhurbaşkanlığının harcamalarının her gün muhalefet tarafından konu edildiği sırada, en az 20 kişilik yeni kadronun oluşturulmasının izah güçlüğü de tartışmaya neden oldu. Bütün bu gerekçelerle kurulların oluşturulmasının şimdilik askıya alındığı iddia ediliyor.

Bu arada sarayın kadrosunda kaç kişinin olduğu, kaç başdanışman ve danışman olduğu hala sır. Bu sır sadece kamuoyu ve muhalefet için geçerli değil. Aktarılana göre, geçtiğimiz aylarda bir kamu kuruluşu yapacağı toplantıya cumhurbaşkanlığı danışmanlarını davet etmek istiyor ve isimlerinden oluşan liste istiyor. Onlara da liste verilmiyor. Programı yapanlar bile şaşkınlık içinde.

‘AŞIRI ŞİŞKİN KADRO ORTAYA ÇIKARSA…’

Kulislerde, Cumhurbaşkanlığı’ndaki ofisler, başkanlıklar, bağlı kuruluşlar hariç, başdanışman kadrosunda 40, danışman kadrosunda da ayrıca 40 kişi olduğu iddia ediliyor. Başdanışmanların en yüksek devlet memuru kadar maaş aldığı ve bir kısmının yönetim kurulu üyelikleriyle çift maaşa sahip olduğu anlatılıyor. Ayrıca 9 politika kurulunda toplam 80 üye bulunuyor. Ancak bu üyelerden bir kısmı dışarıdan sadece toplantılara ve çalışmalara katılıyor.

Bu gizemli havanın nedeni gelince. Cumhurbaşkanlığı’ndaki aşırı şişkin kadronun ortaya çıkmasının, kamuoyunda yaratacağı tepki olduğu anlatılıyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com