Sebze tohumu satıyordu: Tahliyesi engellenen esnaf cezaevinde hayatını kaybetti

İzmir'de sebze ve çiçek tohumu satarak geçimini sağlarken terörden tutuklanan ve cezaevinde kalması gereken süreyi tamamladığı halde tahliye edilmeyen 55 yaşındaki esnaf havale geçirdikten sonra hayatını kaybetti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 23 Temmuz 2024 GÜNDEM

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Adil Somalı’nın (58), 20 Temmuz’da cezaevinde öldüğü ortaya çıktı.

Kronos’un edindiği bilgilere göre 11 Temmuz’da tahliye olması gerektiği için açık cezaevine geçen Somalı, denetimli serbestlik hakkının 15 gün daha ertelendiğini öğrendikten sonra havale geçirerek komaya girdi ve hayatını kaybetti.

KURUL TOPLANAMADIĞI İÇİN DENETİMLİSİ ERTELENDİ

Bir aile yakını, “Daha önce bir yıl hapis yatmıştı. Cezası onanına tutuklanmıştı. 3,5 yıldır hapisteydi. Toplanması gereken kurul, toplanmamış. 15 gün daha denetimlisini ertelemişler. Ateş, enfeksiyon ve tansiyona bağlı havale geçirdi. Hastaneye kaldırılıyor ama cenazesi geldi. Hakkında sadece tanı ifadeleri vardı, onlar da şu sohbette gördük türünden ifadeler söylemişler.” dedi.

SEBZE TOHUMU SATIYORDU

Ödemiş’te sebze ve çiçek tohumu satarak ailesinin geçimini sağlayan iki çocuk babası Somalı’nın cenazesi önceki gün Ödemiş Zungurlu mezarlığında toprağa verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com