Erdoğan’ın Bursa’da temelini attığı metro hattı ‘hayal ürünü’ çıktı

Seçim öncesi Bursa'da yapılan ve Erdoğan'ın da canlı bağlantıyla katıldığı temel atma töreni hayal ürünü çıktı. Olmayan proje için temel atma töreni düzenlenmiş.

KRONOS 11 Temmuz 2024 GÜNDEM

Seçim sürecinde daha önce açılışı yapılmış birçok proje için yeniden tören düzenlemesiyle gündeme gelen AKP’nin bu kez aslında hiç olmayan bir projenin temelini attığı ortaya çıktı.

Ocak 2023’te Bursa’da Uludağ Üniversitesi – Görükle Metro Hattı ve Bursa Raylı Sistemleri Depo Sahası Temel Atma Töreni düzenlendi. Bu törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da canlı bağlantı ile katıldı.

Yerel seçimde belediyenin CHP’ye geçmesi sonrası gerçek ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim öncesi temeli atılan Üniversite – Görükle Metro Hattı projesinin aslında olmadığını belirtti. Projeye finansman ayrılmadığını belirten Bozbey, sadece tasarım aşamasında kaldığını söyledi.

Bozbey, “Bu projeyle ilgili bir yatırım finansmanı ayrılmadığını öğrenmek bizleri üzdü. Aslında böyle bir proje yok. Proje sadece tasarımda var ama finansman ayrılmamış” dedi.

Bedeli yaklaşık 170 milyon dolar olan projenin ihalesinin gerçekleştirilmediğini söyleyen Bozbey, “Bu projeyle ilgili bir yatırım finansmanı ayrılmadığını öğrenmek bizleri üzdü. Emek-Şehir Hastanesi Hattı’nda yapılabilecek bir kazançla, yani yer üstünde yapılarak, 7 milyar lira ihale bedelinden bir miktar kalacağı için bununla Üniversite-Görükle Hattı’nın yapımı planlanmış. Ancak böyle bir gerçeğin olmadığı ortada. Seçim öncesi temeli atılan bu hat için yapılanların bir hayal ürünü olduğu, bölge insanını kandırmacadan ibaret olduğunu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: MİKSERLERİ ÇALIŞTIRALIM

Gerçekte olmayan projenin temel atma törenine katılan Erdoğan, “Görükle metro hattının temelini atacağız. Mikserleri çalıştıralım. Marmaray’ı, Avrasya’yı, Pendik ve Ümraniye’deki metroları gördün mü?” demişti.

Erdoğan’ın 2023 yılındaki ziyareti öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, projeye ilişkin şu bilgiler verilmişti:

“Projelerimize 3,5 kilometre hat uzunluğunda ve iki istasyonlu Üniversite-Görükle uzatması dahil edildi. Bu kısımdaki inşaat faaliyetleri yarın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak temel atma töreniyle başlayacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com