Selvi: ‘Esad, Türkiye ile işbirliği yapmazsa sonu Saddam gibi olur’

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Lübnan’dan sonraki hedef Suriye olacak. Esed bu tehditten ancak Türkiye ile işbirliği yaparak kurtulabilir. Ama Esed inat ediyor. Geçmişte Saddam Hüseyin de inat etmişti. Sonu felaket oldu."

KRONOS 20 Eylül 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah üyelerinin çağrı ve telsiz cihazlarını patlattığı saldırısının ardından sıradaki hedefin Suriye olacağını savundu. Selvi, “Esed bu tehditten ancak Türkiye ile işbirliği yaparak kurtulabilir. Ama Esed inat ediyor. Geçmişte Saddam Hüseyin de inat etmişti. Sonu felaket oldu” dedi.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İsrail’in Hizbullah’a yönelik siber terör düğmesine basması yeni stratejinin ilk adımı olarak görülüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘Lübnan’da meydana gelen patlamalar, şu anda yaklaşık bir yıldır devam eden savaşın bir devamı, bir parçası. Bizim, savaşın başından beri gördüğümüz bir İsrail stratejisine ilişkin bir gerçeklik vardı. O da şuydu, İsrail ilk önce Gazze ile ilgili hesaplarını görecek, ondan sonra Lübnan’a bu işi kaydıracak diye. Şimdi adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını görüyoruz’ diye değerlendirdi.

Hakan Fidan bunun ikinci ayağına işaret etti. ‘İsrail’in operasyonlarının giderek daha provokatif bir şekle dönüşmesi ve İran ile Hizbullah’ın karşılık vermeme ihtimalinin kalmadığı bir duruma geldi’ dedi. Amaç, İran’ı savaşa çekip savaşı bölgeye yaymak.

‘ESED TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL’

Netanyahu, ABD’yi kontrolü altına aldığı için bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Bu planı İran gördü. Bu planı Türkiye gördü. Bir tek Esed görmedi. Çünkü Lübnan’dan sonraki hedef Suriye olacak. Esed bu tehditten ancak Türkiye ile işbirliği yaparak kurtulabilir. Hakan Fidan, Esed’le görüşmeye hazırız derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan üst üste çağrılar yaparken Esed’in kara kaşına kara gözüne âşık oldukları için değil, yaklaşan tehlikeyi gördükleri için bunu yapıyorlar. Ama Esed inat ediyor.

Geçmişte Saddam Hüseyin de inat etmişti. Sonu felaket oldu. Ülkesini bir felaketin kucağına attı. İsrail ön planda gözüküyor ama bu ABD ve İsrail’in ortak planı. Savaş üzerinden bölgeyi dizayn etmeye çalışıyorlar. Lübnan’ı işgal edip, Suriye’yi üçe bölecekler. Esed bu gerçekleri görerek hareket etmeli. Yoksa yarın çok geç olabilir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com