‘Sinan Ateş cinayeti faili meçhul kalırsa fatura AK Parti’ye kesilir’

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Sinan Ateş cinayeti ‘faili meçhul’ defterine yazılarak üzeri örtülürse, bunun özellikle AK Parti açısından ciddi siyasi sonuçları olacaktır. Vicdanları yaralayan bir sonla biterse bunun faturası AK Parti iktidarına kesilir."

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava başladı. Soruşturmaya ilişkin bugüne kadar ortaya çıkan detaylarda suikastın MHP’ye kadar uzanması tartışmalara neden oldu. Ancak soruşturmanın bu kapsamda derinleştirilip derinleştirilmeyeceği endişe konusu.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, “Cinayet ‘faili meçhul’ defterine yazılarak üzeri örtülürse, bunun özellikle AK Parti açısından ciddi siyasi sonuçları olacaktır. Neredeyse herkesin her şeyi bildiği Sinan Ateş davası da vicdanları yaralayan bir sonla biterse bunun faturası AK Parti iktidarına kesilir” dedi.

‘SİYASİ SONUÇLARI CİDDİ OLUR’

Mehmet Ocaktan’ın yazısı şöyle:

“Herkes bilmeli ki ‘gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır’, dolayısıyla bu cinayetin arkasındaki gerçekler bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır.

Eğer dava bu minval üzere ilerler ve suya sabuna dokunmayan bir sonuç ortaya çıkarsa, yani cinayet ‘faili meçhul’ defterine yazılarak üzeri örtülürse, bunun özellikle AK Parti açısından ciddi siyasi sonuçları olacaktır. Adalete olan güvenin zaten dip yaptığı bir ortamda, buna bir de neredeyse herkesin her şeyi bildiği Sinan Ateş davası da vicdanları yaralayan bir sonla biterse, kimsenin şüphesi olmasın ki bunun faturası AK Parti iktidarına kesilir…

Çünkü bu cinayetle ilgili öylesine ciddi iddialar var ki bu saatten sonra kimse, bunun kriminal vaka olduğuna asla inanmayacaktır. Ayrıca atılacak her yanlış adım, cinayetle ilgili toplumsal duyarlığı daha da arttıracak ve AK Parti ile toplum arasında derin kırılmalar yaratacaktır.

Umarız yargı, bir takım siyasi rüzgarların tesiri altında kalmadan adaletin tecellisini hızlı bir şekilde sağlar ve hepimize “Ankara’da hakimler var” deme fırsatı sunar.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com