Sinan Ateş davasının beşinci gününde ara karar: 10 isme tahliye

Sinan Ateş cinayeti davasının beşinci celsesinde mahkeme ara karar açıkladı. Tutuklu sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi için tahliye kararı verildi. Sanık Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li vekil Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının tespiti ve dosyaya girmesi talebi reddedildi. Duruşma 19 Temmuz'a ertelendi.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş davasının ilk duruşması beşinci gününde Sincan Cezaevi’nde devam etti.

Sekiz sanığın savunmasını yaptığı davanın ilk iki duruşmasında cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep ve keşifçi Suat Kurt, olayın ‘alacak-verecek’ yüzünden yaşandığını iddia ederek, Ülkü Ocakları ve MHP’ye yönelik suçlamaların önüne geçmeye çalışmıştı.

‘Azmettirici’ sıfatıyla kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma suçlamasıyla yargılanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise suçlamaları reddederken basını hedef almıştı.

Dördüncü duruşmada Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Ateş’in kendisine “İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın beni öldürtmek için Olcay Kılavuz’a ve Ahmet Yiğit Yıldırım’a talimat vermiş. Kiralık katil arıyorlarmış” dediğini söylemişti.

BEŞİNCİ GÜN
Bugünkü oturumda tanıklar dinlendi.

Mahkeme ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi.

MHP’li Serdar Öktem’in HTS kaydı alınması talebi ise reddedildi.

Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmasının dosyaya girmesi talebi reddedildi. Adli rapor ve keşiflerin artması yönünde talep de reddedildi.


10 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Tanık beyanlarının tamamlanması sonrası 14.00’e kadar verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanıklar tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, motoru kullanan Vedat Balkaya, arabayı kiraya veren Mustafa Uzunlar, tetikçiyi Ankara’ya getiren polis memurları Aşkın Mert Gelenbey ile Murat Can Çolak, Aytaç Ataç, Suat Kurt, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, tetikçi Özyağcı’ya para gönderen Ufuk Köktürk, Osman Bayraktar, Mehmet Yüce, Çağlar Zorlu, Serdar Öktem, Caner Günay, Ülkü Ocaklarında yönetici olan Emre Yüksel, Alper Atay, Erdem Karadeniz, Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, Umut Ersoy hakkındaki ara kararını açıkladı.

DURUŞMA 19 TEMMUZ’A ERTELENDİ
Mahkeme, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay hakkında adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyesine karar verdi. Duruşma 19 Temmuz tarihine ertelendi.

DAVA SONRASI AYŞE ATEŞ’TEN SERT AÇIKLAMA
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş dava sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dileyen birer yoksul olarak kayda geçmesini talep ediyorum. Sincan Yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirme çabasına şahit olan kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Şüpheliler aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik buluyoruz.
Dosyaya bakan savcılar hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulunuldu. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu.

Önceki gün sabah yaptığım basın açıklamasında duruşma esnasında maruz kaldığımız saldırıya dikkat çekmiştim. Aslında diyorlar ki biz ne diyorsak onu kabul edecek çizdiğimiz çerçeve dışına çıkmayacaksınız. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım! Çizdiğiniz çerçeveyi paramparça edip ayaklarınıza atacağım.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com