Sinan Oğan: Seçim gecesi Erdoğan’a haber gönderdim, ‘sakın ha’ dedim

Sinan Oğan: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Erdoğan'a haber gönderdim. Dedim 'Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın.' Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti."

KRONOS 30 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, o sürece ilişkin açıklamalarıyla yeniden gündemde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber gönderdiğini belirten Oğan, “Dedim ‘Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın.’ Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir” diye konuştu.

Seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı konuşmayı da anlatan Oğan, Kılıçdaroğlu’nun “Kazansak da yönetemeyeceğiz. Kriz çıkacak” dediğini söyledi. Kılıçdaroğlu’na “Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi” sorusunu yönelttiğini söyleyen Oğan, Kılıçdaroğlu’nun “Kazansak da yönetemeyeceğiz. Kriz çıkacak” dediğini aktardı. Oğan, “Bu krizi nasıl aşacaksınız” diye sorduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da “Ülkeyi yeniden seçime götüreceğiz” dediğini iddia etti.

Oğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve üç bakanlık teklif ettiğini de öne sürdü.

 

Sinan Oğan, şöyle devam etti:

“Benim omuzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş, Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş, buna rağmen zorlasaydık, Cumhurbaşkanlığını kazansaydık ben Cumhurbaşkanı yardımcısıydım.

Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti. Benim önceliğim bu değil dedim. Benim önceliğim bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Beni linçleyenlere ricam şudur; Arkadaşlar istediğiniz kadar linçleyin, eleştirin ama önce bir dinleyin. Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com