Siyaseti sarsan sloganı atan teğmen konuştu

Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu, tartışmalara neden olan slogana ilişkin konuştu...

KRONOS 03 Eylül 2024 GÜNDEM

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıç sallayıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde attığı sloganı konuşuyor. Siyasetin gündemine oturan sloganın hedefindeki Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu, tartışmalara yanıt verdi.

Ebru Eroğlu, “Herkes bizi tarikatçı – cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Pişman değilim” dedi.

Sözcü’den Aytunç Erkin’in aktardığına göre emekli hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı’nın, mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve ardından yemin metnini okuyan teğmenleri çağırıp, “Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız” dediğini iddia etti.


 

Üçok’a göre göre; dönem birincisi olan ve tartışma yaratan yemin metnini okutan Teğmen Ebru Eroğlu, komutanına, “Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim” yanıtını verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com