Son dakika… Hububat alım fiyatları belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteklerini açıkladı.

KRONOS 06 Haziran 2024 GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun buğday ve arpa alım fiyatları ve fark ödemesi desteğinin belirlediğini açıkladı. Yumaklı, ton başına makarnalık buğdaya 10 bin TL, ekmeklik buğdaya 9 bin 250 TL verileceğini duyururdu. Yumaklı, ayrıca ton başına buğday için bin 750, arpa için ise 750 TL fark ödemesinin verileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde: TMO 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri belli oldu. Ayrıca üreticilerimizin hasat döneminde arz yoğunluğu kaynaklı fiyat düşüşlerinden etkilenmesini önlemek, ihracatımız için gerekli hammadde tedarikini yurt içi üretimden karşılamak ve üretici lehine piyasa istikrarını sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığımızla birlikte bazı dış ticaret tedbirlerinin alınmasına ve uygulanmasına karar verildi.

2024 yılı bitkisel üretimine yönelik TÜİK 1.Tahmin verileri açıklanmış olup, hububat grubunda geçen yıla göre ortalama %5,4 azalış beklenmektedir. Buğday üretiminin ise geçen yıla göre %4,5 azalışla 21 milyon ton olması beklenmektedir.


Hububat hasadı şu anda ülke genelinde yaklaşık %5 seviyelerindedir.

14 Mayıs 2024 tarihinden itibaren üreticilerimize depolama imkânı sağlamak amacıyla TMO’ya arz edilen ürünler teslim alınmaya başlanmıştır. Hasat başlangıcından bu güne kadar gelinen süreçte piyasalar yakından takip edilerek, bu gün itibariyle TMO hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteklerinin açıklanmasına karar verilmiştir.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com